Η ομάδα της Εφημερίδας

Μιχαήλ Σταρ

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας ‘The Ancient Times’ καυχιέται πως σε όλη του τη ζωή πάντα κατάφερνε να αναγνωρίζει τις ευκαιρίες και να μην τις αφήνει ανεκμετάλλευτες. Δεινός επιχειρηματίας, ξεκίνησε την πορεία του στον κόσμο της επικοινωνίας ως δημοσιογράφος. Ωστόσο, οι ικανότητες του και μερικοί χρήσιμοι πολιτικοί φίλοι, σύντομα του έδειξαν το δρόμο για την επιχειρηματική του ανέλιξη έως και του σημείου σήμερα να διοικεί έναν όμιλο με πάνω από εκατό εταιρείες στον τομέα της ενημέρωσης παγκοσμίως. Όμως, όπως και ο ίδιος έχει ομολογήσει, το πάθος ήταν και παραμένει η εφημερίδα του η ‘The Ancient Times’, το μοναδικό έντυπο που θα μπορούσε να σταθεί εφάμιλλα και μερικές φορές ακόμα και πιο πάνω από τον μέγα ανταγωνιστή του το ‘National Geographic’.

Ειδικά, στις περιπτώσεις που ο καθηγητής Κυψέλης δημοσίευε σε αυτό τις ανακαλύψεις των αρχαιολογικών του ανασκαφών. Ωστόσο αυτό το πάθος είχε να κάνει και με μια βαθιά αγάπη του Μιχαήλ, την εμμονική του διάθεση να εξερευνά τον μυστικισμό και τις αρχαίες γνώσεις. Νεαρός ακόμα είχε ασπαστεί τις μυστικές στοές της Βρετανίας και της Γαλλίας, και όταν πια βρέθηκε στην Αμερική, δεν ήταν δύσκολο να αξιοποιήσει τους κλειστούς αυτούς κύκλους για να αποκτήσει επιρροή και περιουσία. Κάπου μέσα του ήλπιζε ότι θα κατάφερνε να αποκαλύψει τις γνώσεις των αρχαίων και ειδικά εκείνες που θα του επέτρεπαν να γεμίσει τις τσέπες του με λεφτά και το όνομά του με αιώνια φήμη. Η γνωριμία του με τον Κλεοπάτρα ήταν πολυετής, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στις ανασκαφές του Τελ Κάμπρι όπου ο Μιχαήλ είχε καλύψει το ρεπορτάζ και θυμόταν ακόμα το φιάσκο με εκείνο τον συμφοιτητή τού καθηγητή που έβριζε και φώναζε ότι ήταν άδικο να δοθούν εύσημα μόνο στη ομάδα του Κεμπίνσκι.

Στην πορεία της καριέρας του έμαθε δύο πράγματα: πρώτον, ότι στον κόσμο των ειδήσεων, είτε είσαι νούμερο ένα, είτε είσαι μηδέν. Δεύτερον, ότι πρέπει να ρισκάρεις για να βγάλεις παραδάκι και αυτό σημαίνει να χαραμίζεις λεφτά και χρόνο σε εκατό εγχειρήματα, αν αυτό σημαίνει ότι το ένα θα είναι επιτυχημένο. Όταν πια είχε δημιουργήσει την αυτοκρατορία του, δεν δίστασε να προσφέρει στον καθηγητή ένα σεβαστό ποσό για να τον εντάξει στην μόνιμη ερευνητική ομάδα της εφημερίδας και να του προσφέρει αρκετά χρήματα για κάθε τρελή ανασκαφή που εκείνος ήθελε, με αντάλλαγμα την αποκλειστικότητα. Και ακόμα τα πρόσφατα δύο χρόνια που ο καθηγητής έμοιαζε να χάνει το κύρος του εξαιτίας των ακαταλαβίστικων αιτιάσεων του περί μίας ανακάλυψης που θα άλλαζε τον κόσμο, ο Μιχαήλ τον στήριζε γιατί ήξερε πως αργά ή γρήγορα θα έβγαινε κερδισμένος από αυτή την συνεργασία. Η εξαφάνιση του καθηγητή, λίγες ώρες μετά την αποστολή του τελευταίου του άρθρου, τον θορύβησε περισσότερο ακόμα και από την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2011 στην Αμερική, απέναντι από τον δικό του ουρανοξύστη που στέγαζε το εκδοτικό του συγκρότημα. Χωρίς δισταγμό, συνέθεσε μια ομάδα για αποστολή στο πεδίο, ελπίζοντας να βρει τον καθηγητή και να κρατήσει τον κόσμο με κομμένη την ανάσα για μερικά λεπτά ακόμα.

Η πρόσκληση

Θέμα: Εξαφάνιση καθηγητή εν μέσω ανασκαφών!

Καλημέρα σε όλους,

Χθες στο βουνό του Πηλίου, στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Κισσός, επιβεβαιώθηκε η εξαφάνιση του Καθηγητή Αρχαιολογίας Κλεοπάτρα Κυψέλη.

Ο καθηγητής ήταν ο επικεφαλής του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Οι λόγοι, το κίνητρο και η μοίρα του καθηγητή παραμένουν άγνωστα. Οι φήμες δείχνουν ότι ενεπλάκη σε μακρόχρονη έρευνα σχετικά με τον Μύθο του Κένταυρου Χείρωνα και έφερε στο φως θησαυρούς αρχαίους και ιδιαίτερης σημασίας, θησαυρούς ικανούς να αλλάξουν την ιστορία.

Το πρακτορείο ειδήσεων μας χορηγεί μια ομάδα επίλεκτων πεδίου για να πραγματοποιήσει ημερήσιες αναφορές και να συλλέξει υλικό για ένα βιογραφικό ντοκιμαντέρ. Η αποκλειστικότητα είναι υψίστης σημασίας. Διερευνώντας το μυστήριο της εξαφάνισης του καθηγητή, ένας τοπικός συνεργάτης θα σας βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

Γνωρίζετε ότι είμαστε το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων σε θέματα που σχετίζονται με την αρχαιολογία, οπότε δεν θα μπορούσα να σας υπενθυμίσω τη σημασία της εξεύρεσης αποκλειστικών πηγών και τη σημασία να ξεπεράσετε τα αντίπαλα δίκτυα σε αυτή την κούρσα για την αποκλειστικότητα.

Σας εύχομαι καλή τύχη
Μιχαήλ Σταρ
Εκτελεστικός Διευθυντής
‘The Ancient Times’