Ακόμα ένα Νιουσλέτερ – 07/07/2020

Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία αποστολή του μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου μας, μέσω του οποίου σας ενημερώνουμε για τον τρόπο ανάπτυξης της επιχείρησής μας. Φυσικά, και όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, το ξέσπασμα της επιδημίας covid-19, μας οδήγησε να επαναξιολογήσουμε τις αναπτυξιακές και παραγωγικές μας στρατηγικές και, παρόλο που είμαστε μία από τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται έντονα από τους περιορισμούς που επιβάλλονται παγκοσμίως, επιχειρούμε να παραμείνουμε όσο το δυνατόν πιο ενεργοί επαγγελματικά. Έτσι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία νέα και τα επιτεύγματά μας.

Στις 22 και 23 Ιουνίου 2020, η Creators of Cosmos S.M.P.C. συμμετείχε στο διαδικτυακό, διεθνικό σεμινάριο, το οποίο σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε από την Pôle Culture & Patrimoines (Arles, Γαλλία), στο πλαίσιο του SMATH (Smart atmospheres of social and financial innovation for innovative clustering of creative industries in MED area).

Το έργο SMATH οργανώθηκε στο πλαίσιο του Interreg Mediterranean, για τη δημιουργία καινοτόμων ομάδων, όπου οι πολιτιστικές μηχανές (ο πολιτιστικός πυρήνας της κληρονομιάς, οι αξίες, οι παραδόσεις και οι πολιτιστικές διαδικασίες) και οι υπηρεσίες ενίσχυσης της αξίας (θερμοκοιτίδες, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εδαφικές υπηρεσίες και δημόσιες πολιτικές ) αλληλοεπίδρασαν μαζί για την ενίσχυση των δημιουργικών βιομηχανιών που προσανατολίζονται στην επιχειρηματικότητα υπηρεσιών και προϊόντων.

Οι εταίροι του προγράμματος SMATH, εκπόνησαν ένα κοινό μοντέλο, μια μεταβιβάσιμη μεθοδολογία και ένα σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία και ενίσχυση των “Smart Atmospheres”, τα οποία και κεφαλαιοποιήθηκαν διαμέσου της εγκαθίδρυσης περιφερειακών / τοπικών «Creative Nests», οι οποίες και χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό της συγκριτική αξιολόγηση επιτυχημένων μοντέλων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου.

Στην Ελλάδα, η Τεχνόπολης του δήμου Αθηνών, και πιο συγκεκριμένα το INNOVATHENS Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, μας φιλοξένησε στο Creative Nest του, παρέχοντάς μας μια ποικιλία υπηρεσιών όπως εργαστήρια, επισκέψεις μελέτης, καθοδήγηση, και συνεργασία με άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών, όπως και με καθιερωμένα brands στο χώρο.

Το σεμινάριο συγκέντρωσε περίπου εξήντα (60) διαχειριστές έργων από οκτώ (8) διαφορετικές χώρες, με στόχο την ενίσχυση της μεταξύ τους διακρατικής συνεργασίας, με στόχο να διευκολύνει φορείς εκμετάλλευσης πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών και πολιτιστικούς κινητήρες να εντοπίσουν ευκαιρίες συνεργασίας με τα έργα που δραστηριοποιούνται στους 3 τομείς της κοινωνικής καινοτομίας: υπεύθυνος τουρισμός, κοινωνική συνοχή και αστική ανάπλαση.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μας, λάβαμε τα συγχαρητήρια των διοργανωτών σχετικά με το επιχειρηματικό μας μοντέλο, ενώ, μας προσφέρθηκαν ευκαιρίες συνεργασίας με επιχειρήσεις σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Στις 2 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος SMATH, η εταιρεία μας συμμετείχε σε συνέδριο, το οποίο και διοργάνωσαν οι εταίροι του προγράμματος, αναφορικά με τις ευκαιρίες και τις επιχειρηματικές προοπτικές που προσφέρει ο συνδυασμός του Πολιτισμού με την Καινοτομία. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο της μαγνητοσκόπησης του συνεδρίου στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το INNOVATHENS που μας φιλοξένησε και μας επέτρεψε να παρουσιάσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω την ιδέα μας. Το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς, αποτελεί το γεγονός ότι το επιχειρηματικό μας σχέδιο έχει πλέον αξιολογηθεί από σημαντικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι βρισκόμαστε στο καθοδόν προς την επιτυχία.

Μια άλλη μεγάλη στιγμή για εμάς αφορά στη συνεργασία μεταξύ του Διευθυντή Επικοινωνιών και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Μάριο Χατζηδαμιανού, αυτή τη φορά υπό την ιδιότητα του ακαδημαϊκού ερευνητή και αναλυτή δεδομένων, με τον κ. Αλέξιο Γεωργάλη, Διεθνή Σύμβουλο για τα Ηνωμένα Έθνη (UNFPA, UNICEF). Ο κ. Γεωργάλης ανέλαβε την εκπόνηση του οδηγού με τίτλο “12 Ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία: ένα ταξίδι ζωής (από τους Robert Thomson & Alexios Georgalis), ένα μη τυπικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους, σχετικά με τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία. 2020-2021”, ο οποίος αναμένεται να δημοσιευτεί τους επόμενους μήνες στη Ρώμη. Ήταν μια σε βάθος συνεργασία, κατά την οποία μάθαμε πολλά για μια συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού, με την οποία θέλουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να τους προσφέρουμε μια ευκαιρία κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Η συνεργασία χαιρετίστηκε ως μια επιτυχημένη ανάλυση διαφόρων δεικτών και έτσι η Creators of  Cosmos ανακοινώνουν με χαρά ότι ο κ. Γεωργαλής αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να προστεθεί στο think-tank των ειδικών συμβούλων μας, καθώς και να γίνει μέλος της ομάδας Ε&Α μας, με τον τομέα ειδικότητας του να είναι περιβαλλοντική ψυχολογία και νεολαία. Η συμβολή του θα είναι σημαντική καθώς θα εκπονήσει διδακτορική διατριβή σε σχέση με τους παράγοντες ψυχολογικής ανθεκτικότητας που μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες νέους να επιστρέψουν πιο γρήγορα στο προσκήνιο και να ενεργοποιηθούν μετά το ξέσπασμα της επιδημίας covid-19. Καλωσορίζουμε τον κ. Γεωργαλή στην ομάδα και σας υποσχόμαστε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες μελλοντικές ανακοινώσεις σχετικά με τα κοινά μας έργα.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και παρακολουθήστε τα νέα μας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *