“…and s(h)o(w), it begins…” Και έτσι ξεκινάμε… – 18/06/2018

Με μεγάλη ευχαρίστηση ανακοινώνουμε την εγκατάσταση των κεντρικών γραφείων μας στο ιστορικό κτήριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η πεποίθησή μας πως μπορούμε να βοηθήσουμε στην αναγέννηση και χρήση ενός εμβληματικού κτηρίου σε μια περιοχή της Αθήνας, όπου έζησαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους δημιουργούς τέχνης, συγγραφείς και μουσικούς της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, έτυχε θερμής υποδοχής από την ομάδα της Impact Hub, η οποία ανέλαβε την προσπάθεια να συστήσει το πρώτο Εμπορικό Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας στους χώρους του ανακαινισμένου κτηρίου. Η πρόταση που κατέθεσε η ομάδας μας, σε διαγωνισμό που ανακοίνωσε η διαχειριστική αρχή, μας εξασφάλισε την φιλοξενία μας στο χώρο, καθώς κρίθηκε πως η πρότασή μας πληρούσε τα κριτήρια που είχαν τεθεί. Να είναι δηλαδή στο κέντρο της επιχειρηματική λειτουργίας ο άνθρωπος και το περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης. Η Κυψέλη είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για να επιχειρήσουμε στην Αθήνα, λόγω του γεγονότος πως έχει αναγνωριστεί παγκόσμια ως μία από τις πιο πολυπολιτισμικές γειτονιές του κόσμου.

Από τη μία πλευρά, ελπίζουμε πως η λειτουργία των γραφείων μας σε αυτό το όμορφο τοπόσημο θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες και μύθους από όλο τον κόσμο και κατ’ επέκταση να υλοποιήσουμε νέα σενάρια Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας (Live Action Role Playing Games ή L.A.R.P.s), τα οποία θα συμπεριλάβουν τόσο τους ντόπιους όσος και τους αλλοδαπούς διαμένοντες και επισκέπτες. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια της φάσης εγκαθίδρυσής μας, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τις ελληνικές ομάδες που παράγουν L.A.R.P. (Tales of Annor, Norsemen, Aeonia, Dihonea, Scool, και Pandora Society). Αυτό μας βοήθησε να επεκτείνουμε το επιχειρησιακό μας σχεδιασμό ώστε να καταφέρουμε να συνεργαστούμε με τις ομάδες, καθώς και με μέλη αυτών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να ενταχθούν στην εταιρεία μας. Σε συνέπεια των παραπάνω, αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε εργαστήριο κιναισθητικής νοημοσύνης, βασισμένο στην πρακτική Γιόγκα, ώστε οι υποψήφιοι συνεργάτες να συμμετάσχουν και να εξερευνήσουν ένα νέο τρόπο υποδοχής τους στο μας εργασιακό περιβάλλον.

Το εργαστήριο με τίτλο «Κιναισθητική Νοημοσύνη και Βελτίωση Εμπειρίας Παικτών L.A.R.P.», σχεδιάσθηκε και θα εκτελεστεί από τον κο. Γιώργο Νάστο, πιστοποιημένο εκπαιδευτή Hatha and Raja Yoga (500H) της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Yoga (USA) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας (INDIAN), με την βοήθεια της κας Σοφίας Κουτελιδά, πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας Hatha Yoga (200H) της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Yoga (USA) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας (INDIAN), ως βοηθού εκπαιδεύτριας, καθώς και τον δικό μας Μάριο Χατζηδαμιανό, πιστοποιημένο σύμβουλο ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Όλοι οι εισηγητές έχουν εργασιακό υπόβαθρο στην ενασχόληση με πολύ-πολιτισμικές ομάδες. Ένας από τους βασικούς άξονες στη δημιουργία των σεναρίων μας, είναι να θέσουμε σε κίνηση την θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner, ώστε να ταυτίσουμε την ικανότητα ενός ατόμου να διαχειρίζεται πολλαπλές εργασίες σε σχέση με την μη τυπική γνώση που κατέχει. Η ίδια αρχή εφαρμόσθηκε και στην σχεδίαση του εν λόγω εργαστηρίου, και ευελπιστούμε πως μέσω αυτού οι συμμετέχοντες θα επιτύχουν προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειδικά τον κο. Ανδρέα Προβελέγγιο, ιδιοκτήτη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1, Yoga and Budo (Arts and Evolution) για την χορηγία του στα υλικά του εργαστηρίου. Ο κος Προβελέγγιος είναι από τους πρώτους συνεργάτες στην προσπάθειά μας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Yoga & Budo (Arts and Evolution) Center στο παρακάτω σύνδεσμο: www.yogabudo.com

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο. Λάζαρο Νταμάνη για την σημαντική βοήθειά του στην δημιουργία των Καίριων Δεικτών Απόδοσης (Key Performance Indicators – KPIs), σε συνεργασία με τον κο Μάριο Χατζηδαμιανό, οι οποίοι θα μας επιτρέψουν να αναλύσουμε εις βάθος τα αποτελέσματα του εργαστηρίου. Τέλος, θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στον κο Βαγγέλη Γαβριηλίδη για τη βιντεοσκόπηση και το μοντάζ.

Πείτε μας τη γνώμη σας και ενημερωθείτε από το μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο ή μέσω αποστολής απευθείας μηνύματος στην σελίδα επικοινωνίας της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *