Ανακοίνωση περιόδου υποβολής αιτήσεων για το εργαστήριο «Κιναισθητική νοημοσύνη και βελτίωση της εμπειρίας των παικτών L.A.R.P.» – 20/6/2018

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μαθησιακών δραστηριοτήτων (σεμινάρια – εκπαιδευτικές δραστηριότητες – εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων), η Creators of Cosmos σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή Hatha and Raja Yoga (500H) της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Yoga (USA) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας (INDIAN), κο Γιώργο Νάστο, δημιούργησε και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο εργαστήριο με τίτλο «Κιναισθητική Νοημοσύνη και βελτίωση της εμπειρίας των παικτών L.A.R.P.». Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναπτύξει τις αντιλήψεις των συμμετεχόντων για την Κιναισθητική Νοημοσύνη σε ένα κύκλο 8 μαθημάτων και να τους βοηθήσει να θέσουν αυτή τη γνώση σε κίνηση μέσα από ένα εξειδικευμένο εργαστήριο. Ως βοηθός εκπαιδεύτρια επελέγη η κα Σοφία Κουτελιδά πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Hatha Yoga (200H) της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Yoga (USA) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας (INDIAN).

Ως κιναισθητική νοημοσύνη ορίζεται η ικανότητα χρήσης κινητικών δεξιοτήτων άριστα και συνδυαστικά και είναι η νοημοσύνη που ωθεί το σώμα να λύνει προβλήματα, να επινοεί νέες καταστάσεις, να εκφράζει/μεταφέρει ιδέες και συναισθήματα, να επιτυγχάνει μαθησιακές διεργασίες μέσω της σωματικής δραστηριότητας. Οι χρήστες κιναισθητικής νοημοσύνης κατανοούν περισσότερο μέσω της φυσικής/σωματικής μνήμης, δηλαδή, θυμούνται τα πράγματα μέσω του σώματος και όχι μέσω λέξεων (λεκτική μνήμη) ή εικόνων (οπτική μνήμη). Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της κιναισθητικής νοημοσύνης είναι ο αβίαστος έλεγχος των κινήσεων, ο έλεγχος προκαθορισμένων κινήσεων, η ανάπτυξη γνώσης για το σώμα, η αρμονία μεταξύ σώματος και εγκεφάλου, οι μιμητικές ικανότητες, και η βελτίωση των σωματικών λειτουργιών.

Βιολογικά, η διεργασία αυτή ορίζεται από το νευρικό σύστημα, όπου ο εγκεφαλικός φλοιός στέλνει πληροφορίες στο νωτιαίο μυελό και η αντίληψη βασίζεται σε έναν μηχανισμό ανάδρασης. Ο εγκεφαλικός φλοιός λειτουργεί ώστε να εκτελεί συγκεκριμένες μυϊκές κινήσεις. Αυτό το είδος της νοημοσύνης απαιτεί επιδεξιότητα σε κινήσεις ακριβείας, όπως αυτές στον χορό, στα αθλήματα, στην χειρουργική κ.λπ. Τα επαγγέλματα του αθλητή, χειρουργού, χορευτή, χορογράφου, ηθοποιού, γραφίστα, οικοδόμου χρησιμοποιούν κιναισθητική νοημοσύνη. Παραδείγματα ανθρώπων με υψηλό δείκτη κιναισθητικής νοημοσύνης αποτελούν οι Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, Μάικλ Τζόρνταν, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, Χάρι Χουντίνι, Τσάρλι Τσάπλιν.

Για την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες, θα διεξαχθεί εργαστήριο για την μέτρηση Καίριων Δεικτών Απόδοσης (Key Performance Indicators – KPIs). Για το σκοπό αυτό ο Μάριος Χατζηδαμιανός, Σύμβουλος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και ο κος Λάζαρος Νταμάνης, Διαχειριστής Έργων Πολιτισμού, δημιούργησαν σχετικά ερωτηματολόγια. Επιπλέον ο κος Νάστος μαζί με τον κο Χατζηδαμιανό και την κα Κουτελίδα συνεργάστηκαν για την παραγωγή των Καίριων Δεικτών Αποτελεσματικότητας (Key Effectiveness Indicators – KEIs) της παρέμβασης, καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο των κύκλων ανατροφοδότησης/σχολίων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο στοχεύει στη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων, προκειμένου να εκτιμηθεί η χρηστικότητα και η χρησιμότητα της πρακτικής της γιόγκα για παίκτες L.A.R.P., ιδίως στους τομείς της αντίληψης της σωματικής καταλληλότητας, της χρήσης της για την αποφυγή τραυματισμών, της βελτίωσης παικτών ως προς την ενσάρκωση χαρακτήρων, της βελτίωσης της σωματικής αντοχής και της περαιτέρω καλλιέργειας των σωματικών τους ικανοτήτων, της βελτίωσης της αντίληψης της σωματικής τους υγείας και της αντίληψης της σπουδαιότητάς της ως δείκτη ικανότητας βελτίωσης της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής (ψυχική ανθεκτικότητα).

Η συνάντηση γνωριμίας των επιλεγέντων με τους εκπαιδευτές θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2018, αναφορικά με το περιεχόμενο του προγράμματος, το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής, τους κανόνες ασφαλείας κ.λπ. Με την συμμετοχή τους οι αιτούντες συναινούν στην μαγνητοσκόπηση τους (κανονισμός GDPR) και στην χρήση του υλικού που θα συλλεχθεί για διαφημιστικούς σκοπούς, για λογαριασμό της εταιρείας.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την συμπλήρωση των 13 θέσεων, οπότε και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για επιπρόσθετες ερωτήσεις και διευκρινίσεις, οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν αίτηση στο: [email protected]

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Νάστο και την κα Κουτελιδά για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την προετοιμασία του πιο ενδιαφέροντος εργαστηρίου που διεξήχθη ποτέ σχετικά με την ανάπτυξη ικανοτήτων κιναισθητικής νοημοσύνης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Ανδρέα Προβελλέγγιο, ιδιοκτήτη του Yoga and Budo (Arts and Evolution) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1, για τη χορηγία του εξοπλισμού. Ο κος Προβελέγγιος αποτελεί έναν από τους συνεργάτες στην προσπάθειά μας. Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφθείτε το Yoga and Budo (Arts and Evolution) στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.yogabudo.com

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κο Λάζαρο Νταμάνη για την σημαντική βοήθειά του στην δημιουργία των Καίριων Δεικτών Απόδοσης (KPIs), σε συνεργασία με τον κο Μάριο Χατζηδαμιανό, οι οποίοι θα μας επιτρέψουν μια εμπεριστατωμένη μελέτη των αποτελεσμάτων του σεμιναρίου. Τέλος, ευχαριστούμε τον κο Βαγγέλη Γαβριηλίδη για τη βιντεοσκόπηση και το μοντάζ.

Μάθετε λεπτομέρειες για το σεμινάριο στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα επικοινωνίας της εταιρείας μας και εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο για τα τελευταία νέα.

Αίτηση Συμμετοχής

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *