Εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας, τι λέτε, φτιάχνουμε ένα ψηφιακό παιχνίδι;;; – 11/07/2018

Με περηφάνια ανακοινώνουμε πως ο Μάριος, Διευθυντής Επικοινωνίας και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας, ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο βραχύχρονης εκπαίδευσης με τίτλο «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών». Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η  Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο Μνημονίου Κατανόησης, ανέλαβαν την πρωτοβουλία να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα σχετιζόμενα με την βελτίωση της εγχώριας οπτικοακουστικής παραγωγής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών».

Το πρόγραμμα στόχευε στην προώθηση της εκπαίδευσης νέων σε ψηφιακά εργαλεία και ψηφιακές ικανότητες που οι σημερινές τεχνολογίες προσφέρουν, με σκοπό να βελτιώσουν την συμμετοχή τους στην ψηφιακή εποχή. Επιπλέον αντικείμενο αποτέλεσε η ανάπτυξη ενός ψηφιακού παιχνιδιού σε όλες του τις πτυχές, διαμέσου μίας ολοκληρωμένης προσέγγισης, η οποία συνδυάζει θεωρητική εκπαίδευση με πρακτική εμπειρία. Μεθοδολογία την οποία και ο Μάριος δίδασκε από το 2012 ώστε οι νέοι να μπορούν να διαχειριστούν εαυτόν στην ψηφιακή εποχή, για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο Μάριος είχε επίσης την ευκαιρία να προσφέρει την γνώση του σε θέματα διαδικτυακής αναζήτησης στελεχών και υπαλλήλων, ως Σύμβουλος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, και ενημερώθηκε για ζητήματα όπως η διασύνδεση βίας με τα βιντεοπαιχνίδια και ο κίνδυνος εθισμού, διαφορετικές εφαρμογές παιχνιδιών (από εκπαιδευτικά παιχνίδια σε μοντέρνα στυλ παιχνιδιού), βασικές αρχές προγραμματισμού και σχεδιασμού. Στο τέλος του προγράμματος, ο Μάριος παρουσίασε τον επιχειρηματικό σχέδιο της Creators of Cosmos και την στρατηγική ανάπτυξης των προϊόντων μας, λαμβάνοντας ενθουσιαστική ανατροφοδότηση από διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Στο ίδιο πλαίσιο, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενέστερα συνέργιες Έρευνας και Ανάπτυξης με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως επίσης και με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, των οποίων μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού εκτέλεσαν την εκπαίδευση.

Μπορείτε να απευθύνεται ερωτήματα σχετικά με το θέμα απευθείας στον Μάριο, μέσω της σελίδας επικοινωνίας της εταιρείας και μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο μηνιαίο ενημερωτικό μας δελτίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *