Ανακαλύπτοντας την Ιαπωνία! – 25/09/2018

Μια ιδιαίτερη ημέρα ήταν η χθεσινή για την εταιρεία μας, καθώς υποδεχθήκαμε στο κατάστημα μας επί της οδού Θεάτρου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της d’ Uomo ex Machina και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Φόρουμ Θεατρικών Συγγραφέων του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου της ΟΥΝΕΣΚΟ IPF/ITI UNESCO, κo Ατσούτσι Κακουμότο, σε μία συνάντηση εργασίας, την οποία και προετοίμασε ο Γενικός Διευθυντής μας, Κωνσταντίνος Κέκκας. Η αγάπη των δύο ανδρών για το θέατρο τους έφερε κοντά στο πλαίσιο της διεξαγωγής της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αναλόγιο 2018 με θέμα ‘Ποιητική και Πολιτική στο Σύγχρονο Θέατρο’.

Κατά τη συνάντηση ο Διευθυντής Επικοινωνιών και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Μάριος Χατζηδαμιανός, ανέπτυξε στον κο Κακουμότο τον σχεδιασμό της εταιρείας, η οποία και επιδιώκει να παράγει ένα από τα σενάρια-παιχνίδια της στην Ιαπωνία το 2020, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Τόκυο. Επίσης του παρουσίασε τη μεθοδολογία ανάπτυξης του περιεχομένου των σεναρίων, μέρος της οποίας εστιάζει και στην αξιοποίηση της θεωρίας της πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner, ώστε να ανακαλύπτονται και να καταγράφονται κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών περιπτώσεις ατόμων που λειτουργούν περισσότερες από τις δύο βασικές (γλωσσική – λογικομαθηματική) νοητικές διάνοιες.

Από την πλευρά του ο κος Κακουμότο, σχολίασε θετικά την πρωτοτυπία της εταιρείας αναφορικά με την μεθοδολογία ανάπτυξης του περιεχομένου των παιχνιδιών της, ειδικά σε ότι αφορά στην τοποθέτηση του ήχου ως βασικό εργαλείο μέσω του οποίου αναπτύσσεται η δομή των σεναρίων, και μάλιστα μας πληροφόρησε πως αυτή η τεχνική προσέγγιση αποτελεί και δική του μεθοδολογία στην θεατρική καλλιτεχνική έκφραση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ανταλλαγή επιπλέον ενημερωτικού υλικού με σκοπό την εξασφάλιση συνέργειας, ώστε να διευκολυνθεί η ανάπτυξη δραστηριοτήτων της εταιρείας μας στην Ιαπωνία.

Μείνετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις και τα νέα μας, κάνοντας την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο μας, μέσω της φόρμας που βρίσκεται στην σελίδα επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *