Ανάπτυξη της εταιρείας μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – 23/12/2019

Μόνο λίγες μέρες έχουν μείνει πριν αποχαιρετίσουμε το 2019 και θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε για τα τελευταία μας νέα σε σχέση με τα διεθνή μας έργα.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2019, συμμετείχαμε στη διάσκεψη που διοργάνωσε από κοινού το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ICBSS), ο Ειδικός Εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ και συντονιστής για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίτλο «Ενίσχυση της Αντιμετώπισης της Εγκληματικότητας στην Περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας» στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο διευθυντής Επικοινωνιών και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Μάριος Χατζηδαμιανός, συζήτησε με τον Αλεξάντρ Κιριλένκο, εκπρόσωπο του Ειδικού Αντιπροσώπου και Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, για θέματα όπως οι προσπάθειες του ΟΑΣΕ για την αντιμετώπιση της εμπορίας παιδιών και της προστασία παιδιών, θυμάτων δικτύων εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους πιθανούς τρόπους βελτίωσης της γνώσης των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επίκεντρο στην Ελλάδα, υπεύθυνο για την παροχή υποστήριξης στα παιδιά θύματα παράνομης εμπορίας μέσω της ενεργοποίησης δύο θεσμικών οργάνων, του υποστηρικτή των παιδιών και του νομικού συμβούλου, με τον μεν πρώτο να γίνεται το πρόσωπο εμπιστοσύνης για τα παιδιά και τον δεύτερο το πρόσωπο που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών κατά τη διάρκεια διεκπεραίωσης όλων των σχετικών νομικών διαδικασιών. Αυτή θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την εταιρεία μας να ενεργοποιήσει τα Κοινωνικά της Προγράμματα και ειδικά εκείνα που απευθύνονται σε παιδιά.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2019, συμμετείχαμε στο συνέδριο που διοργάνωσε από κοινού το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ICBSS) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης Φρανκφούρτης (PRIF), με τίτλο “Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου”, στο πλαίσιο της Ελληνική Προεδρία του ΟΣΕΠ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθυντής Επικοινωνιών και Επιχειρηματική Ανάπτυξης της εταιρείας μας παρουσίασε τις ιδέες μας σε σχέση με τις πολιτικές ήπιας διπλωματίας που επιθυμούμε να λειτουργήσουμε, οι οποίες και θα εισαχθούν προς χρήση μέσω του μοντέλου συνεκμετάλλευσης προϊόντων δημιουργικής βιομηχανίας που έχουμε σχεδιάσει. Κατ’ επέκταση των προηγουμένων, ο κ. Χατζηδαμιανός παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιό μας στον Dan Petre, Γενικό Διευθυντή του Ρουμανικού Διπλωματικού Ινστιτούτου, ο οποίος και μας μεταλαμπάδευσε την γνώση του για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε αποτελεσματικότερα στην αγορά πρωτοβουλίες ήπιας διπλωματίας. Μάθετε περισσότερα για τα δύο γεγονότα επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση www.icbss.org.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019, υποβάλαμε αίτηση στο Φεστιβάλ Pergine της Ιταλίας, προκειμένου η εταιρεία μας να εκπονήσει έργο που θα δημιουργήσει διάλογο με τον αστικό χώρο και τους κατοίκους της περιοχής, διαμέσου της προσωρινής μετατροπής ενός αστικού περιβάλλοντος. Επίσης η εταιρεία μας κατέθεσε αιτήσεις τόσο στον διαγωνισμό Blue Growth, όπως και στον επιχειρηματικό επιταχυντή του INNOVATHENS powered by Samsung, SMATH.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Γενικός Διευθυντής μας, Κωνσταντίνος Κέκκας, συμμετείχε με επιτυχία στις συναντήσεις του προγράμματος Trust in Play, προσφέροντας τα εργαλεία μας σε μια νέα γενιά σχεδιαστών παιχνιδιών, οπότε και έλαβε τα συγχαρητήρια των διοργανωτών για τις μεθοδολογίες που ακολουθούμε σε σχέση με τις διαδικασίες παραγωγής στην εταιρεία μας.

Γίνεται μέλος της ομάδας μας το 2020 για ένα έτος γεμάτο ιδέες, δημιουργίες, έργα και συνεργασίες. Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο και συνεχίστε να λαμβάνεται τα νέα μας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα επικοινωνίας.

Είθε να έχουμε όλες και όλοι ένα παραγωγικό 2020!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *