Νέοι ορίζοντες ανοίγουν για την Creators of Cosmos S.M.P.C. στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και γιορτάσαμε την επιτυχία μας κατά τη διάρκεια της συνάντησης των επιχειρηματιών της The People’s Trust. – 22/11/2019

Στις 7 Νοεμβρίου 2019, η Creators of Cosmos συμμετείχε στο Περιφερειακό Συνέδριο με τίτλο «Συνέργειες του Ευξείνου Πόντου: η πορεία προς το μέλλον» που φιλοξένησε το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου στην Αθήνα.

Μετά από την πρόσφατη δημοσίευση του εγγράφου εργασίας των υπηρεσιών της Επιτροπής για τη συνέργεια Ευρωπαϊκής Ένωσης και κρατών της Μαύρης Θάλασσας με τίτλο «Συνέργεια του Εύξεινου Πόντου: αναθεώρηση μιας πρωτοβουλίας περιφερειακής συνεργασίας – περίοδος 2015-2018», κύριος στόχος της διάσκεψης ήταν να παράσχει μια πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών από Ε.Ε. και την Μαύρη Θάλασσα, ώστε να ενθαρρύνουν τη συζήτηση για το μέλλον της πρωτοβουλίας για συνέργειες στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου με προσανατολισμό στην υλοποίηση κοινών έργων, καθώς και να προβάλουν τις βέλτιστες πρακτικές και τις ευκαιρίες συνέργειας στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Η εκδήλωση οργανώθηκε στο πλαίσιο της Προεδρίας του BSEC και χρηματοδοτήθηκε από την DG NEAR, στο πλαίσιο του ENI East.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διευθυντής Επικοινωνιών και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Μάριος Χατζηδαμιανός, συμμετείχε σε διμερείς συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς, ΜΚΟ και ιδιωτικούς φορείς από τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Ρουμανία και την Τουρκία, παρουσιάζοντας ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και της εκπαίδευσης, ενώ συμμετείχε σε δύο χωριστά εργαστήρια αφιερωμένα στους προαναφερθέντες τομείς. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ICBSS και το συνέδριο επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση https://bit.ly/38a0IlI.

Φτάνοντας στο τέλος ενός έτους γεμάτο νέες ευκαιρίες, διεθνή δικτύωση και πάνω από δέκα έργα εν κινήσει, με χαρά συμμετείχαμε στην ετήσια συνάντηση που διοργανώσαν οι χρηματοδότες μας από το The People’s Trust, με τη βοήθεια των οποίων καταφέραμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο. Η Creators of Cosmos έλαβε αρχική χρηματοδότηση ύψους 5.000,00€ από την οργάνωση κατά τη διάρκεια της φάσης εγκαθίδρυσης, ως οικονομική υποστήριξη για τη λειτουργία των γραφείων μας στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην Αθήνα. Ήταν μια νύχτα δικτύωσης και έμπνευσης, η οποία μας πρόσφερε την ευκαιρία να συζητήσουμε με άλλες πρωτοβουλίες και νέους επιχειρηματίες τα επιχειρηματικά μας σχέδια. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το The People’s Trust με μία επίσκεψη σας στη διεύθυνση https://www.thepeoplestrust.org.

Τέλος, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την συμμετοχή της εταιρείας μας στις 21 Νοεμβρίου 2019, στην συνάντηση εργασίας του προγράμματος Interreg με τίτλο “ABCities”, που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Αθηνών. Κεντρικό αντικείμενο του προγράμματος που υλοποιείται αυτήν την περίοδο σε πέντε ευρωπαϊκές πόλεις (Άμστερνταμ, Αθήνα, Βαράζντιν, Βίλνιους, Μάντσεστερ) με χρηματοδότηση από το Interreg Europe είναι η Τοπικά Εδραιωμένη Συμμετοχική Επιχειρηματικότητα (Area Based Collaborative Entrepreneurship – ABCitiEs). Το πρόγραμμα εστιάζει στην υποστήριξη, δημιουργία και ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης αστικών περιοχών και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Οι συνεργασίες δεν εξαντλούνται μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά συμμετέχουν ενεργά όλοι/ες οι εμπλεκόμενοι/ες στην ευρύτερη περιοχή. Η ελληνική ομάδα εστιάζει στις περιοχές γύρω από την οδό Αιόλου και τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Εξαιτίας της επιχειρησιακής μας παρουσίας και στις δύο περιοχές, μας έδωσε μεγάλη χαρά η ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που αναμένεται να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και συνεχίστε να λαμβάνετε τα νέα μας, χρησιμοποιώντας την φόρμα που θα βρείτε στην σελίδα επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *