Η ομάδα της Εφημερίδας

Ροσάνα Κρυστοβίκα

Ηλικία/Φύλο: 38, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Ζάγκρεμπ
Επάγγελμα: Εκτελεστική παραγωγός πεδίου
Χαρακτηριστικά: Υπεύθυνη, ώριμη, μανιώδης με τον έλεγχο
Χόμπι: Κανό-καγιάκ, κάρτες ταρώ, σουντόκου

Η Ροσάνα είναι ρεπόρτερ με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία. Με σκληρή δουλειά και διαμορφώνοντας στρατηγικές συμμαχίες, έχει καταφέρει να εργαστεί σε μεγάλους ομίλους μέσων ενημέρωσης σε τέσσερις διαφορετικές ηπείρους. Η εμπειρία της αυτή συνετέλεσε αποφασιστικά στην επιτυχία του τρέχοντος εργοδότη της. Είναι αποφασισμένη να μην αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το έργο της, ακόμα κι αν πρέπει να κάνει τα πάντα από μόνη της για να αποφύγει μια τέτοια μοίρα. Όταν το πρακτορείο της ανακοίνωσε την αποστολή, δεν το σκέφθηκε δεύτερη φορά να επιστρέψει στο πεδίο.

Γκρέγκορ Κατασβίλι

Ηλικία/Φύλο: 31, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Τιφλίδα
Επάγγελμα: Αρθρογράφος πολλαπλών πλατφορμών
Χαρακτηριστικά: Θετικός, υπομονετικός, υποτακτικός
Χόμπι: Σταυρόλεξα, μπιλιάρδο, μηχανές

Σε κάθε επαγγελματικό χώρο υπάρχει πάντα ένα άτομο που κάνει όλη τη σκληρή δουλειά. Στη συγκεκριμένη εφημερίδα, είναι ο Γκρέγκορ, ένας σύγχρονος είλωτας. Κάτι που ενισχύεται από την δυσκολία του να αρνηθεί ότι του αναθέτουν. Δεν είναι τόσο η φύση της δουλειάς του όσο η φύση του ίδιου του Γκρέγκορ, ο οποίος από πολύ νεαρή ηλικία βρίσκονταν στο επίκεντρο κάθε φορά που καυγάδιζαν οι γονείς του. Αυτή η ατυχής συνθήκη τον ώθησε να δημιουργήσει έναν αμυντικό μηχανισμό ατελείωτης υπομονής και αναγκαστικής θετικότητας. Προφανώς, παρόλο που θα προτιμούσε να βρίσκεται στο γραφείο του, αντί να ταξιδεύει στο Πήλιο, απλά δεν μπορούσε να πει όχι.

Ρίλεϊ Τόρβισον

Ηλικία/Φύλο: 24, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Ρέκιαβικ
Επάγγελμα: Παρουσιάστρια ειδήσεων
Χαρακτηριστικά: Γοητευτική, ομιλητική, επιδεικτική
Χόμπι: Εθισμένη στο Instagram, σνόου μπόαρντ, πιλάτες

Η ζωή είναι για εκείνους που μπορούν να αδράξουν την ευκαιρία – αυτό είναι το σύνθημα της Ρίλεϊ. Από τότε που ήταν παιδί, ανακάλυψε ότι η ομορφιά μπορεί να αποτελέσει εισιτήριο για την επιτυχία, και για πολλά χρόνια το όνειρο της να γίνει μία διασημότητα παγκοσμίου φήμης της είχε γίνει εμμονή. Για να το καταφέρει, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την ομορφιά της για να δημιουργήσει ένα δίκτυο υψηλού αλλά και όχι τόσο “υψηλού” προφίλ επαφών. Εξάλλου, ένας από αυτούς τους “φίλους” είχε εκτιμήσει το “ταλέντο” και τα “χαρίσματα” της νεαρής, για αυτό και την οδήγησε στο κατώφλι του ομίλου Σταρ, όπου εργάζεται ως παρουσιάστρια ειδήσεων, νοιώθοντας βέβαιη ότι βρίσκεται ένα σκαλοπάτι μακριά από το να πετύχει τον στόχο της. Όταν άκουσε τις συζητήσεις συναδέλφων της για μία ιστορία “λαβράκι” στην Ελλάδα, δεν δίστασε για μία ακόμα φορά να χρησιμοποιήσει τη γοητεία της για να κερδίσει μία θέση στην ομάδα.

Έγκλε Σιμόνις

Ηλικία/Φύλο: 23, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Βίλνιους
Επάγγελμα: Κινηματογραφίστρια, φωτογράφος
Χαρακτηριστικά: Δημιουργική, με προοπτική, ζηλιάρα
Χόμπι: Θεματικά βίντεο δημιουργικού περιεχομένου, καλλιγραφία, μέλος λέσχης φωτογραφίας

Ακριβώς όσο σημαντικοί είναι οι επαγγελματίες μπροστά από την κάμερα άλλο τόσο, ίσως και περισσότερο είναι εκείνοι πίσω από αυτήν, αλλά η Έγκλε αισθάνεται πως οι άνθρωποι συνεχώς το ξεχνάμε αυτό. Παρά την ηλικία της, έχει ήδη κερδίσει βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς φωτογραφίας, που της άνοιξαν δρόμο και της χάρισαν φήμη σε νεαρή ηλικία, οδηγώντας την στην εφημερίδα. Με έμφυτο πάθος για τις εικαστικές τέχνες, είναι αφιερωμένη στη διάδοση τους μέσω του Διαδικτύου. Δεν είναι λίγες επίσης οι προσωπικές μάχες που έχει δώσει, για να αποκαταστήσει την αίγλη του επαγγέλματος του φωτογράφου. Η ίδια θεωρεί “εχθρούς” εκείνους που επιλέγουν να εστιάσουν στην εξωτερική εμφάνιση και όχι στην επαγγελματική ακεραιότητα. Γι’ αυτό και συντηρεί μια προσωπική βεντέτα με όλους όσοι πιστεύουν ότι οι νέοι δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικοί επαγγελματίες. Για την ίδια, η συμμετοχή στην ομάδα αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει σε όλους το αντίθετο, εξασφαλίζοντας το σεβασμό και την αναγνώριση από τους συναδέλφους της.

Ντούσαν Μπέκα

Ηλικία/Φύλο: 42, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Νόβι Σαντ
Επάγγελμα: Πολεμικός ανταποκριτής
Χαρακτηριστικά: Συγκεντρωμένος, πειθαρχημένος, μυστικοπαθής, εθισμένος στον κίνδυνο
Χόμπι: Δωμάτια απόδρασης, παζλ, δημιουργία σπιτικής μπύρας

Οι αναγνώστες μυθιστορημάτων μυστηρίου, θα έβλεπαν στην εξαφάνιση του Κλεοπάτρα Κυψέλη όλα τα στοιχεία ενός εξαιρετικού γρίφου. Ειδικά ο Ντούσαν, που καλλιέργησε για τον εαυτό του την εικόνα ενός ντετέκτιβ, ο οποίος ανδρώθηκε επαγγελματικά σε εμπόλεμες ζώνες με εξαιρετικές διασυνδέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στην πολύπαθη περιοχή της Μεσογείου. Φυσικά, ήταν από τους πρώτους που επέλεξε η εφημερίδα για αυτήν την αποστολή ώστε να εξασφαλίσει την επιτυχία της ομάδας.

Μπόρα Κολάκις

Ηλικία/Φύλο: 29, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Αυλώνα
Επάγγελμα: Στυλίστα – καλλιτέχνης make up
Χαρακτηριστικά: Αυτάρκης, σκληρή, κυνική
Χόμπι: Ονυχοπλαστική, εθελόντρια δασκάλα, ποδηλασία

Σε αντίθεση με διάφορους περιπετειώδεις τύπους, η Μπόρα πιστεύει ότι μια απλή ζωή είναι μια καλή ζωή. Πάντα πίσω από την κάμερα, εστιάζει στη δουλειά της. Με όσα έχει ζήσει στον κόσμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ξέρει πως όσο λιγότερο εμπλέκεται τόσο το καλύτερο, και αυτή η πεποίθηση της αξίζει να προστατευθεί με κάθε δυνατό μέσο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι αρκετά συμπαθητική στο αφεντικό της, το οποίο φαίνεται να την εμπιστεύεται τυφλά. Ωστόσο, διάφορες φήμες την φέρνουν πάντα στο επίκεντρο της περιέργειας των συναδέλφων της.

Ερνέστο Αλβάρεζ

Ηλικία/Φύλο: 32, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Αβάνα
Επάγγελμα: Επικεφαλής τεχνικός πεδίου, χειριστής drone
Χαρακτηριστικά: Γρήγορος, περιπετειώδης, παιδαριώδης
Χόμπι: Μάχες ρομπότ, αναρρίχηση, λατρεύει τις γάτες

Κάθε πρόβλημα μπορεί λυθεί και ο Ερνέστο αναζητά πάντα τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις τρόπους για να το λύσει. Το μυαλό του μοιάζει με επεξεργαστή δεδομένων και τα χέρια του μπορούν να διορθώσουν οτιδήποτε. Η πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας αποτέλεσε το φυσικό επακόλουθο των σπουδών του στον τομέα της τεχνολογίας της επικοινωνίας, εξασφαλίζοντάς του μια μόνιμη δικαιολογία για να κάνει τις παρορμήσεις και τις επιθυμίες του πράξη. Ως επικεφαλής τεχνικός πεδίου, έχει κερδίσει το ψευδώνυμο “ο μάγος των μηχανών”, οπότε δεν είναι περίεργο που του ζητήθηκε να βοηθήσει σε μια τέτοια επιχείρηση.

Χαλίμ Σαχίν

Ηλικία/Φύλο: 37, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Αλεξάνδρια
Επάγγελμα: Blogger, Αρχισυντάκτης πολιτιστικών
Χαρακτηριστικά: Τίμιος, εργατικός, αυταρχικός
Χόμπι: Παραδοσιακοί χοροί, κηπουρική, άρση βαρών

Ο πατέρας του Χαλίμ υπήρξε υπεύθυνος για την εγκαθίδρυση της φήμης του καθηγητή Κλεοπάτρα, δημοσιεύοντας μερικά από τα σημαντικότερα βιβλία και μελέτες του. Ως εκ τούτου, ο Χαλίμ, δεν θα μπορούσε παρά να παρουσιάζει το ετήσιο βιογραφικό ντοκιμαντέρ της εφημερίδας με θέμα τις έρευνες του καθηγητή. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Χαλίμ έχει αγαπήσει τον εκκεντρικό καθηγητή, θεωρώντας τον έναν παλιό, οικογενειακό φίλο ή έναν μακρινό συγγενή. Η είδηση για την εξαφάνιση του καθηγητή τον αναστάτωσε, καθώς ο ίδιος γνωρίζει τις αντιπαλότητες που είχε ο καθηγητής με συναδέλφους και ανταγωνιστές. Είχε ήδη αρχίσει να πακετάρει τα πράγματά του όταν έλαβε την πρόσκληση να συμμετάσχει στην ομάδα, και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει όποιον και ότι βρεθεί στον δρόμο του, μέχρι να ανακαλύψει τι συνέβη στον καθηγητή.