Η ομάδα του “Ρωμαίου”

Σβετλάνα Ιβάνοβα

Ηλικία/Φύλο: 32, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Αγία Πετρούπολη
Επάγγελμα: Σύμβουλος επιχειρήσεων & ειδικός επιχειρησιακής κατασκοπείας
Χαρακτηριστικά: Ευφυής, τελειομανής, δόλια
Χόμπι: Κολύμβηση, χρηματιστήριο, τουρισμός ευεξίας

Η Σβετλάνα πιστεύει ότι δικαιούται να είναι πλούσια. Η φτώχεια με την οποία ήρθε αντιμέτωπη στα παιδικά της χρόνια και το γεγονός ότι είδε δικούς της ανθρώπους να χάνονται από την πείνα, της έχει ενσταλάξει την πεποίθηση πως πρέπει πάση θυσία να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα. Η ίδια χρησιμοποιεί την εξυπνάδα της εξασφαλίζοντας “χρυσά” συμβόλαια, και η διακριτικότητά της αποτέλεσε εισιτήριο για την υποδοχή της στην μισθοφορική ομάδα.

Φοντίλ Αμουρά

Ηλικία/Φύλο: 35, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Τυνησία
Επάγγελμα: Χάκερ
Χαρακτηριστικά: Ευχάριστος, φιλικός, πιεστικός
Χόμπι: Κλέφτης κρυπτονομισμάτων, άλμα επί κοντό, αναλογική τεχνολογία

Το έλος της παρανομίας διακρίνεται από δύο μορφές πληθυσμών: αυτούς που αισθάνονται άνετα στο βάλτο και εκείνους που αναζητούν απεγνωσμένα έναν τρόπο να ξεφύγουν. Ο Φοντίλ ανήκει στη δεύτερη ομάδα. Το όνειρό του ήταν να δουλέψει μια μέρα ως στέλεχος ψηφιακής ασφάλειας σε κάποια μεγάλη εταιρεία, αλλά το γεγονός ότι προέρχεται από μία χώρα της βόρειας Αφρικής, όπως και το χρώμα του δέρματός του, στάθηκαν τις περισσότερες φορές η αφορμή που πολλοί θα έβρισκαν για να μην του δώσουν αυτή την ευκαιρία. Για αυτό και στο πέρασμα του χρόνου ο ευχάριστος και φιλικός του χαρακτήρας έδωσε τη θέση του σε μία καταπιεστική και εκδικητική συμπεριφορά. Αυτή η μεταστροφή στάθηκε η αφορμή ώστε να ξεκινήσει τη καριέρα του ως μισθοφόρος παροχής ψηφιακών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων.

Ταμάρα Καρατζιάν

Ηλικία/Φύλο: 28, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Γερεβάν
Επάγγελμα: Δικηγόρος & ποινικολόγος
Χαρακτηριστικά: Επαγγελματίας, ισχυρή προσωπικότητα, διπρόσωπη
Χόμπι: Μουάϊ Τάι, συγγραφή μιθυστορημάτων φαντασίας

Η παρανομία και η έκρηξη αδρεναλίνης που προκαλεί αποτελούν για ανθρώπους όπως η Ταμάρα ένα είδος ναρκωτικού. Έχοντας βαθιά γνώση του διεθνούς δικαίου, καταφέρνει από τη μια να χρησιμοποιεί την εξουσία όποτε μπορεί και από την άλλη να διαφεύγει των νόμων ή, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, να τους χρησιμοποιεί προς το συμφέρον της. Έχοντας επενδύσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην δουλειά της διαθέτει από μηδαμινή έως ανύπαρκτη προσωπική ζωή. Η πρόσκληση που έλαβε έθεσε εκ νέου την ίδια σε αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη έκρηξη αδρεναλίνης, που όπως όλα δείχνουν την περιμένει στην Ελλάδα.

Ελίζα Στάιχεν

Ηλικία/Φύλο: 30, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Λουξεμβούργο
Επάγγελμα: Εργάτρια σεξ & καλλιτέχνης σεξουαλικού προσανατολισμού
Χαρακτηριστικά: Αισθησιακή, προχωρημένη, άγρια φύση
Χόμπι: Θέατρο, συλλογή Σβαρόσφκι, βόλεϊ

Η Ελίζα μεγάλωσε σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, όπου κάθε απόλαυση τιμωρούνταν από τον αυστηρό, θρησκόληπτο πατέρα της. Η αντίδρασή της σε αυτήν την καταπίεση βρήκε διέξοδο όταν η ίδια αποφάσισε να απασχοληθεί συνειδητά ως εργάτρια του σεξ. Από αυτήν την αγάπη της για το ανθρώπινο σώμα εξάλλου γεννήθηκαν εκατοντάδες δημιουργίες όπως αντικείμενα, φωτογραφικές εκθέσεις, μικρές νουβέλες και μονόπρακτα θεατρικά, που την έκαναν γνωστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα του Βελγίου. Απελευθερωμένη για πάντα, έχρισε τον εαυτό της σταυροφόρο των σωματικών απολαύσεων. Δεν νιώθει ποτέ ενοχή και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την ομάδα καθώς κατέχει ένα από τα αρχαιότερα και αποτελεσματικότερα όπλα στην ιστορία. Την θέλξη.

Λούτσιο Φερέντσιο

Ηλικία/Φύλο: 30, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Τεργέστη
Επάγγελμα: Ενεχυροδανειστής & αρχαιοκάπηλος
Χαρακτηριστικά: Φιλομαθής, παρατηρητικός, αδιάφορος
Χόμπι: Ντίλερ αντικών, τζόγος, πούρα Αβάνας

Ο Λούτσιο πάντα ένιωθε έλξη για την ευζωία, σαν τα έντομα που “μαγεύονται” από το φως μιας ηλεκτρικής λάμπας. Κοινός παρανομαστής σε όλες του τις αποφάσεις ήταν και παραμένει η οικονομική του ασφάλεια, η προσωπική του άνεση και μια άσβεστη επιθυμία να γίνει μέλος του κλειστού γκρουπ των επί γης εκατομμυριούχων. Συνδυάζοντας μοναδικά τον κοινωνικό του κύκλο, την επαγγελματική διορατικότητα και τη γνώση πως οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται μοναδικοί, κατάφερε σε σχετικά νεαρή ηλικία να γίνει ένας από τους πιο γνωστούς αρχαιοκάπηλους στον κόσμο. Δυστυχώς, τα έντομα πάντα παγιδεύονται στο φως και κάπως έτσι και ο Λούτσιο βρέθηκε παγιδευμένος σε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που σχεδόν κόντεψε να του καταστρέψει τη φήμη. Η αποστολή στο Πήλιο, εκτός από μία γερή αμοιβή, αναμένεται να τον επαναφέρει στη πρώτη γραμμή του υποκόσμου της αρχαιοκαπηλίας.

Σεβ Φίντελμαν

Ηλικία/Φύλο: 29, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Τελ Αβίβ
Επάγγελμα: Υποψήφιος διδάκτωρ Αρχαιολογίας
Χαρακτηριστικά: Αξιόπιστος, υποστηρικτικός, αγχωτικός
Χόμπι: Οριγκάμι, Ότακου, ενσάρκωση χαρακτήρων

Σε κάθε κανόνα υπάρχει μια εξαίρεση και ο Σεβ αποτελεί μία από αυτές: είναι ένας από τους ελάχιστους ακαδημαϊκούς στον κόσμο που προτιμά την πράξη από τη θεωρία. Μισθοφόρος από πεποίθηση και όχι για τα χρήματα, βρέθηκε να απολαμβάνει την προστασία του “Ρωμαίου” από την αρχή της ακαδημαϊκής του καριέρας, καθώς ο Σεβ συνδύαζε την πανεπιστημιακή γνώση με την στρατιωτική συμπεριφορά. Η τελευταία ήταν προϊόν της υποχρέωσης που έχουν όλοι οι Ισραηλινοί πολίτες, να υπηρετούν στον στρατό κατά την εφηβεία. Ο “Ρωμαίος” του έχει μιλήσει για την κόντρα του με τον Κλεοπάτρα και ο Σεβ δεν θα μπορούσε παρά να πάρει το μέρος του ανθρώπου που θεωρεί μέντορα και πρότυπό του. Στο πίσω μέρος του μυαλού του διατηρεί την πεποίθηση πως θα μπορούσε αυτός να είναι “το χέρι της δικαιοσύνης” που θα τιμωρήσει τον Κυψέλη.

Ιλίνα Ντραγκουνόβα

Ηλικία/Φύλο: 24, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Πλόβντιβ
Επάγγελμα: Διαρρήκτρια
Χαρακτηριστικά: Θαρραλέα, πρακτική, υλίστρια
Χόμπι: Παρκούρ, εκγύμναση μέσω χορού επί στήλης, μπάρμαν

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να σκεφτεί ότι ένα κορίτσι μόλις 24 ετών θα είχε ήδη καταφέρει να γίνει γνωστή στον υπόκοσμο της Βουλγαρίας, εξαιτίας του ταλέντου της να μπορεί να διαρρήξει οτιδήποτε κατασκευασμένο από ανθρώπινο χέρι. Η ίδια βέβαια ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το κέρδος που της απέφερε αυτή της η ικανότητα καθώς νιώθει ικανοποίηση “βάζοντας τα γυαλιά” σε άνδρες “συναδέλφους” της. Εξάλλου, κατέχει μία αξιοζήλευτη συλλογή αρχαίων τεχνουργημάτων, προϊόν της απόφασής της να κρατάει για τον εαυτό της ορισμένα από τα κλοπιμαία ως μετάλλια των “μαχών” της. Η προσφορά που της έκανε ο “Ρωμαίος” για την ίδια αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προσθέσει ένα νέο τρόπαιο στη συλλογή της.

Χοσέ Περέτζεζ

Ηλικία/Φύλο: 32, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Κόρντομπα
Επάγγελμα: Πρώην στρατιωτικός & μισθοφόρος
Χαρακτηριστικά: Σίγουρος, αποφασιστικός, απειλητικός
Χόμπι: Κιθάρα, συλλογή μαχαιριών, κυνήγι

Η μόνη αλήθεια στη ζωή του Χοσέ συνοψίζεται στη φράση “να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις και να παραμένεις για πάντα πρώτος”, η οποία ήταν και η τελευταία συμβουλή που του έδωσε ο πατέρας του πριν πεθάνει όταν ο Χοσέ ήταν μόλις 16 ετών. Ο ίδιος ξέρει να κάνει μόνο ένα πράγμα πολύ καλά, να σκοτώνει. Από την ηλικία των 18 ετών, όταν εισήλθε στο στρατό μέχρι την ηλικία των 30 ετών, όπου τον εγκατέλειψε για να γίνει μισθοφόρος, ο Χοσέ δεν είναι απαραιτήτως βίαιος, αλλά δεν έχει καμία αναστολή όταν πρόκειται να ασκήσει βία. Επιλέχθηκε ειδικά για την εμπειρία του, τις γνώσεις του και την απάθεια που τον διακατέχει. Εξάλλου ως μισθοφόρος το μόνο που τον αφορά είναι ο αριθμός των μηδενικών πάνω στην επιταγή πληρωμής του.