Η ομάδα του Πεθερού

Γιόχαν Νίκολας Ντιτερμάγερ

Η ζωή στη δυτική Γερμανία στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ήταν μια αποθαρρυντική εμπειρία. Περνώντας μέσα από πτώχευση, διαμελισμένη από τις εμπόλεμες διαμάχες, η χώρα γρήγορα μετατράπηκε σε οικονομικό γίγαντα υπό την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και αυτή η περίοδος του μετασχηματισμού έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους του περιθωρίου να κερδίσουν και να αναδυθούν ως η νέα γερμανική οικονομική και πολιτική ελίτ. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γιόχαν Νίκολας Ντιτερμάγερ. Λίγα είναι γνωστά για το παρελθόν του μεσήλικα, ιδιοκτήτη εργοστασίου κατασκευής οπλικών συστημάτων και η προσωπική ζωή του είναι τυλιγμένη στο μυστήριο, αν και φήμες που τον συνδέουν με τον τοπικό υπόκοσμο και τη CIA επανέρχονται συνεχώς στο προσκήνιο. Όταν ο Μπάμπης αποπλάνησε την νεαρή κόρη του, σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς, ο Γιόχαν αγκάλιασε «θερμά» τον νέο του γαμπρό, τοποθετώντας τον στη διοίκηση του εργοστασίου. Εξάλλου, όταν οι μοίρες προσφέρουν την ευκαιρία να γίνεις ένας από τους πιο δημοφιλείς ανθρώπους στη χώρα και μάλιστα να σου ανοίγεται μια καριέρα στην πολιτική, ένας άνθρωπος με το ψυχρό, υπολογιστικό μυαλό του Γιόχαν, δεν θα την άφηνε ανεκμετάλλευτη. Ο γάμος του Μπάμπη και της μικρής κόρης του Γιόχαν, εξασφάλισε στον δεύτερο κατακόρυφη άνοδο στη δημοτικότητά του. Η αρχική έκπληξη για την μεγαλοκαρδία του Γιόχαν έδωσε τη θέση της σε αμφισβητήσεις, όταν λίγο καιρό μετά ανακοίνωσε τις πολιτικές του φιλοδοξίες, οι οποίες εκπληρώθηκαν ύποπτα γρήγορα.

Το πολιτικό του αστέρι βρέθηκε σε ανοδική κούρσα, «εκτοπίζοντας» συμμάχους και αντιπάλους, μέχρι και την τοποθέτηση του στη θέση του Υπουργού Άμυνας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και επικεφαλής της χώρας στο ΝΑΤΟ. Φήμες λένε ότι στο πολιτικό του μεσουράνημα, δημιούργησε έναν προσωπικό στρατό από άνδρες και γυναίκες, πρόθυμους να κάνουν τα πάντα για να τύχουν της εύνοιας του μεγάλου Ντιτερμάγερ. Οι περισσότεροι θα περιέγραφαν τη ζωή του Γιόχαν ως μακρά και γόνιμη, τον ίδιο ως έναν άνθρωπο των πράξεων, δημοφιλή, σεβαστό, με μια αφοσιωμένη γυναίκα πάντα πρόθυμη να προσφέρει την σοφή της συμβουλή στον ισχυρό πολιτικό άνδρα και δύο κόρες άξιες συνεχίστριες του ονόματος Ντιτερμάγερ. Δεν είναι λίγοι, αυτοί που πίσω από κλειστές πόρτες ψιθυρίζουν ότι η Χάιντι Ντιτερμάγερ Φον Ντρουμπφ είναι ο πραγματικός άνθρωπος στον οποίο ο Γιόχαν χρωστάει την καριέρα του. Η σύζυγος του ισχυρού άνδρα, που βρίσκεται εγκατεστημένη επί δεκαετίες στις ΗΠΑ εξαιτίας της διπλής υπηκοότητάς της, την οποία και απέκτησε την περίοδο που ο νεαρός σύζυγος της ανελισσόταν σε εξέχουσα προσωπικότητα στην γερμανική επιχειρηματική και πολιτική σκηνή. Δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να συνδέσει την δημόσια φιλολαϊκή εικόνα του Γιόχαν με την αδίστακτη, ηγεμονική προσωπικότητα του. Ωστόσο, όσοι έχουν εργαστεί για λογαριασμό του γνωρίζουν την μία και μοναδική αντίληψη που τον συνοδεύει στις μπίζνες: τα αποτελέσματα σας φτάνουν μακριά, αλλά η έλλειψη τους θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Έτσι, όταν ο Γιόχαν στέλνει τους αξιόπιστους συνεργάτες του σε μια σκιώδη αποστολή, που βασίζεται σε μια υπόθεση εξαιτίας των τυχαίων ευρημάτων του Κλεοπάτρα Κυψέλη, αποτέλεσμα των προσπαθειών του Μπάμπη να επανέλθει στη ζωή του αποξενωμένου γιου του, τότε και οι ίδιοι συνειδητοποιούν ότι σε αυτή την ιστορία υπάρχουν μυστικά, που ακόμα και το αφεντικό τους δεν είναι διατεθειμένο να αποκαλύψει.

Η πρόσκληση

Αγαπητές / Αγαπητοί,

Μετά από διεξοδική έρευνα, αναφορικά με την εγκαθίδρυση μια ομάδας άμεσης παρέμβασης στην Ελλάδα, επιλεχθήκατε ως οι πλέον ικανοί και κατάλληλοι για να αναλάβετε το συγκεκριμένο έργο. Οι ικανότητες σας και οι στιβαρές σας προσωπικότητες αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση της αποστολής σας. Για την ώρα, το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι στο χωριό Κισσός, στο βουνό Πήλιο, ο καθηγητής αρχαιολογίας Κλεοπάτρας Κυψέλης, συμμετείχε σε μία πενταετή έρευνα και ανασκαφή, παρακινούμενος από τον θρύλο του Κενταύρου Χείρωνα. Σκοπός της ομάδας σας είναι να συλλέξει κάθε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την ύπαρξη πολύτιμων προϊόντων ή/και επιστημονικών ανακαλύψεων που μπορεί να έχει καταφέρει ο καθηγητής. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο καθηγητής αγνοείται, καθώς δεν έχει δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες 48 ώρες. Στόχος σας είναι να διερευνήσετε διακριτικά την εξαφάνιση του καθηγητή, να εγκαθιδρύσετε σχέσεις με τους ντόπιους και αν είστε σε θέση να ανακαλύψετε που βρίσκεται και να τον πιέσετε να υπογράψει μια αποκλειστική συμφωνία, ώστε να διασφαλιστεί η παραχώρηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σχετικά με τα ευρήματα του για άμεση εκμετάλλευση. Όπως γνωρίζετε, ως συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια, δεν χρειάζεται να σας επισημάνω την σημασία της ανάκτησης τυχών ευρημάτων που μπορεί να έχει ο καθηγητής στην κατοχή του, ανεξαρτήτως κόστους, φροντίζοντας παράλληλα πιθανές κακοτοπιές που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διάρκεια της αποστολής. Θα αναφέρεστε απευθείας σε μένα, μέσω του ατόμου που θα γνωρίσετε ως επικεφαλής της αποστολής. Η ομάδα σας θα συναντηθεί στην πόλη του Βόλου και οι πληροφορίες θα σας διανέμονται μέσω ιδιωτικών διαύλων επικοινωνίας. Θα λάβετε άμεσα ενημέρωση για τις λεπτομέρειες μόλις η ομάδα σας είναι έτοιμη να αναχωρήσει για Ελλάδα.

Με εκτίμηση,
Γιόχαν Νίκολας Ντιτερμάγερ