Δύο νέες συνεργασίες καθ’ οδόν. – 24/01/2019

Η Creators of Cosmos, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή κατάθεση δύο σχεδίων έργων για εκπαιδευτικούς λόγους.

Το πρώτο σχέδιο έργου για Παιχνίδι Ρόλων Φυσικής Κλίμακας, δημιουργήθηκε και κατατέθηκε προς αξιοποίηση στην ΜΚΟ Caritas Hellas, με στόχο την αξιοποίηση του περιεχομένου ως μαθησιακό εργαλείο, το οποίο και θα επιτρέψει σε πληθυσμούς υπό μετακίνηση (πρόσφυγες-μετανάστες) να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά το παιχνίδι θα σχεδιαστεί από τους ίδιους του ωφελούμενους σε συνεργασία με στελέχη της εταιρείας μας, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν από πρόσφυγες και μετανάστες για πρόσφυγες και μετανάστες, με βάση τις δικές τους ανάγκες. Πρόκειται για το πρώτο εκπαιδευτικού περιεχομένου παιχνίδι το οποίο θα λειτουργήσει η εταιρεία μας.

Η δεύτερη συνεργασία μας, επίσης για τη δημιουργία παιχνιδιού ρόλων μαθησιακού προσανατολισμού, αφορά στην εταιρεία Pace Odyssey και στον σχεδιασμό που μας ανατέθηκε για να δημιουργήσουμε ολιγόωρο Παιχνίδι Ρόλων Φυσικής Κλίμακας με αντικείμενο την περιήγηση στα μνημεία της πόλης των Αθηνών, για μαθητές σχολείων της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.

Η εταιρείας μας σε συνεργασία με τον αρχαιολόγο Αλέξανδρο Ασλανίδη, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του επιστημονικού συνεργάτη, δημιούργησε το παιχνίδι “Cultural DNA”, μέσω του οποίου, οι παίκτες θα μάθουν για τις έξι πολιτισμικές αξίες που αποτέλεσαν την «καρδιά» της πόλης των Αθηνών στην αρχαιότητα, ως αποτέλεσμα της πολιτισμικής αλλαγής που επέφερε η υιοθεσία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Παραμείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις μας με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό μας δελτίο, μέσω της σχετικής φόρμας που θα βρείτε στην σελίδα επικοινωνίας μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *