Πρόσκληση στην παρουσίαση του προγράμματος “Live Action Greece” – 04/09/2020

Η MTC Group και η Creators of Cosmos S.M.P.C. εγκαινιάζουν την συνεργασία τους και σας προσκαλούν στην παρουσίαση ενός νέου, ολιστικού μοντέλου Διαχείρισης Προορισμών (destination management),  με σκοπό την ενίσχυση του Τουριστικού κλάδου της Ελλάδας.

Ακόμα και πριν την πρόσφατη έξαρση της επιδημίας του covid-19, η Ελλάδα δεν κατάφερε να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού,  ειδικά σε ότι αφορά σε νέες τάσεις (αποκαλυπτικός, διασκέδασης, ψυχαγωγίας, σκοτεινός, βιωματικός, εμπειρικός τουρισμός κ.α.), καθώς ολοένα και περισσότεροι προορισμοί καθίστανται ανταγωνιστικοί απέναντι στο παραδοσιακό μας προϊόν (ήλιος και θάλασσα), το οποίο έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να συνοδεύει το «ποιότητα και ασφάλεια». Αποτελεί δε κοινό τόπο, με βάση τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, ότι και ο μαζικός τουρισμός διαγράφει σταδιακά φθίνουσα πορεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που επιτάσσει την άμεση αναζήτηση εναλλακτικών για τη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στην τεχνολογία καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας νέων ή/και αναβάθμισης υφιστάμενων επιχειρήσεων ώστε αυτές να καταστούν υβριδικά μοντέλα, ικανά να εξυπηρετούν αλυσίδες εμπορίου παγκόσμιας αξίας. Ειδικά σε ότι αφορά στις τέχνες και στην επιστήμη, η Ε.Ε. -αντιλαμβανόμενη τα οφέλη που προκύπτουν από την διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας- έχει θέσει σε ισχύ την πολιτική FET in Art & Science, με στόχο την δημιουργία υβριδικών επιχειρήσεων που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν την πολυπολιτισμική κληρονομιά της.  Ωστόσο, και σύμφωνα με δεδομένα του Οργανισμού Οικονομικής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΟΟΣΑ, 2019), η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να εισέλθει σε αλυσίδες εμπορίου παγκόσμιας αξίας (Gaming, Creative Industries, Knowledge Economy).

Στην προοπτική αυτή, MTC Group και Creators of Cosmos ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα νέο ολιστικό μοντέλο διαχείρισης προορισμών, υπό το γενικό τίτλο “Live Action Greece”.  Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, η πολυετής εμπειρία της MTC Group και η υβριδική, πολυεστιακή προσέγγιση της Creators of Cosmos, διαμέσου της εγγραφής σεναρίων Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας (Live Action Role Playing Games, εφεξής LARP), συλλειτουργούν ώστε να καταστήσουν τους εγχώριους προορισμούς, κέντρα μάθησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εντάσσοντας στην εργαλειοθήκη των Δήμων και Περιφερειών όλης της χώρας πολιτικές για την αξιοποίηση της νέας τάσης του ‘gamification of processes’.

Η στρατηγική “Live Action Greece” αποτελεί εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί για την  ανάπτυξη τουρισμού επιχειρηματικής εκπαίδευσης (incentives), εκπαιδευτικού τουρισμού (Erasmus+), συνεδριακού τουρισμού στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), νομαδικού τουρισμού (nomadism), αλλά και για την αναβάθμιση παραδοσιακών θεματικών (θρησκευτικός, εμπειρικός, καταδυτικός κ.λπ.) του τουρισμού στις αναδυθείσες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15:30 έως 17:30 οι δύο εταιρείες οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης (zoom) από τα γραφεία του INNOVATHENS powered by Samsung της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων, οι ενδιαφερόμενοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι Δήμων και φορείς παρακαλούνται να δηλώσουν έγκαιρα την παρουσία τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις: [email protected] ή/και [email protected] προκειμένου να τους αποσταλούν οι κωδικοί για την ηλεκτρονική παρακολούθηση της Ημερίδας.

Στρατηγικοί εταίροι για την υποστήριξη της ανάπτυξης της στρατηγικής “Live Action Greece” αποτελούν ήδη το INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, το οποίο και φιλοξενεί τη συνέντευξη και ενισχύει τις δράσεις με προσφορά υλικοτεχνικής υποδομής και συνεργιών φιλοξενίας γεγονότων. Αλλά και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και πιο ειδικά το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, το οποίο και παρέχει τεχνολογική υποστήριξη και δράσεις εκπαίδευσης σε αντικείμενα σχετικά με τα παραγόμενα έργα. Ευελπιστούμε σύντομα να είστε και εσείς!

Λίγα λόγια για τους εταίρους της προσπάθειας

Ο όμιλος εταιριών MTC Group, επί 22 συναπτά έτη, παρέχει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Τουριστικών Προορισμών καθώς και Επικοινωνίας, Προβολής & Τουριστικού Μάρκετινγκ. Στο μεσοδιάστημα που μεσολάβησε ο όμιλος εταιρειών κατάφερε να αναδείξει πλούσιο έργο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται συνεργασίες με Δήμους, Περιφέρειες, Ξενοδοχειακές Ενώσεις, Ενώσεις Τουριστικών Επαγγελματιών, ειδικά projects, ιδιωτικές επιχειρήσεις και πέραν του Τουρισμού (Ελληνική Τράπεζα, Agrino, Κτήμα Βασιλείου, ΕΕΤΤ, ΟΣΔΕΛ, ΛΑΜΨΗ FM, I-Cube), και δημόσιους φορείς της κεντρικής πολιτικής (Υπουργεία Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Απασχόλησης, Αρχή κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων-Κύπρος).

Η Creators of Cosmos S.M.P.C. αποτελεί νεοφυή επιχείρηση και τη μοναδική ελληνική εταιρεία η οποία σχεδιάζει, εγκαθιστά και λειτουργεί LARP σε τέσσερις άξονες επιχειρηματικής δραστηριότητας: Τουρισμός, Παιχνιδοποίηση, Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες και Οικονομία της Γνώσης, και σε πέντε κατηγορίες:

  • σε ότι αφορά στον Τουρισμό στους τομείς: τουρισμός εμπειρίας (experiential tourism), σκοτεινός τουρισμός (dark tourism), αποκαλυπτικός τουρισμός (apocalyptic tourism), τουρισμός ψυχαγωγίας και διασκέδασης (entertainment tourism), κινηματογραφικός τουρισμός (cinematic tourism), εγώ-προσωπικός τουρισμός (me tourism), τουρισμός πόλης (city break tourism), πολιτιστικός τουρισμός (cultural tourism) και ολοκληρωμένη διαχείριση προορισμού (destination management),
  • σε ότι αφορά στην Παιχνιδοποίηση στους τομείς: ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και πιο συγκεκριμένα δια βίου μάθηση (lifelong learning), ανάπτυξη ικανοτήτων (skills acquirement) και κατάκτηση δεξιοτήτων (capacity building), άρση του αποκλεισμού για ομάδες πληθυσμού που διαβιούν υπό την απειλή κοινωνικής περιθωριοποίησης (social exclusion tackling),
  • σε ότι αφορά στις Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες στους τομείς: διαχείριση πολιτισμικής και περιβαλλοντικής κληρονομιάς, διατήρηση της προφορικής σοφίας και κουλτούρας, ανάπτυξη μεθοδολογιών προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας,
  • σε ότι αφορά στην Οικονομία της Γνώσης στους τομείς: παραγωγή (knowledge production), μεταφορά (knowledge transfer) και κινητοποίηση (knowledge movability), και
  • στην Έρευνα και Ανάπτυξη υβριδικών μοντέλων επιχειρηματική λειτουργίας, καθώς και στην αναδιάρθρωση υφιστάμενων μοντέλων ώστε να αξιοποιήσουν τεχνολογίες και μεθοδολογίες αιχμής για την προσαρμογή τους στη σύγχρονη παγκόσμια αγορά.

Το INNOVATHENS powered by Samsung, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος, λειτουργικός και συνεργατικός χώρος στο κέντρο της πόλης, ο οποίος έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δυναμικά κέντρα δικτύωσης, ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας στο δημιουργικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Αθήνας. Οργανώνει και φιλοξενεί δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση, την πολύπλευρη εκπαίδευση, την ενίσχυση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, καθώς και την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δεξιοτήτων νέων ανθρώπων, οι οποίοι επιδιώκουν να ασχοληθούν κυρίως στα πεδία του πολιτισμού, του τουρισμού, της αγροδιατροφής και της κυκλικής οικονομίας. Για το σκοπό αυτό συμπράττει και συνεργάζεται με πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς, κρατικούς και δημοτικούς οργανισμούς και με εκπροσώπους του κόσμου του επιχειρείν.

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 2006 και έχει ως αποστολή την καλλιέργεια και την προαγωγή της επιστήμης της Πληροφορικής, πρωτίστως στο πεδίο των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών συστημάτων και των προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στους τομείς της τηλεματικής, οι οποίοι σχετίζονται με τις δικτυακές και διαδικτυακές τεχνολογίες (internet technologies). Οι τομείς αυτοί έχουν ποικίλες εφαρμογές, όπως στην εκπαίδευση (e-learning), στην οικονομία (e-business), στη δημόσια διοίκηση (e-government), στην υγεία (e-health), στις μεταφορές (advanced transportation systems).

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και παρακολουθήστε τα νέα μας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *