Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια… (αμερικανικό απόφθεγμα) – 27/02/2019

Παρόλο που βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας απομάκρυνσης από το κατάστημά μας στην οδό Θεάτρου, όπως πιθανότατα διαβάσατε στο πρόσφατο δελτίο τύπου μας νωρίτερα αυτό το μήνα, θα θέλαμε να συνεχίσουμε την πληροφόρηση σας, μέσω του ενημερωτικού μας δελτίου, ώστε να διατηρήσουμε επαφή και να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις σε αναφορικά με την επιχειρησιακή μας δυναμική.

Στις 20 Φλεβάρη 2019, η Creators of Cosmos έδωσε το παρών στην εκδήλωση του δήμου Αθηναίων, κατά την οποία ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε την βράβευση της πόλης με τον τίτλο της «Πρωτεύουσα Καινοτομίας της Ευρώπης 2019». Καθώς υπήρξαμε κομμάτι αυτής της προσπάθειας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διαφορά μεταξύ όλων των υποψηφίων πόλεων και της Αθήνας ήταν ότι η πόλη επένδυσε σε αυτό που είναι γνωστό ως κοινωνική καινοτομία.

Αυτό αφορά τις προσπάθειες του δήμου για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής μέσω έργων που συμπεριλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Ο λόγος του βραβείου έχει να κάνει με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ετών λιτότητας ο Δήμος κατάφερε να δημιουργήσει επιχειρηματικά δίκτυα στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού, της Έρευνας και Ανάπτυξης, της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, καθώς και μικρής κλίμακας έργα με κοινωνικό και αλληλέγγυο αντίκτυπο. Έτσι, η Αθήνα κέρδισε τον τίτλο ανταγωνιζόμενη τις πόλεις που επένδυσαν αποκλειστικά στην τεχνολογία και στην καινοτομία. Το βραβείο φθάνει το ποσό των 1.000.000,00€ που θα δαπανηθεί για την υποστήριξη των υπαρχουσών δράσεων και τη δημιουργία νέων. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που αποτελέσαμε μέρος αυτής της προσπάθειας.

Σε σχέση με όσα συνέβησαν στην εταιρεία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι στην περίοδο εγκαθίδρυσης του επιχειρηματικού μας μοντέλου είναι να βρούμε τους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν πρωτίστως την ιδέα και δευτερευόντως το επιχειρηματικό μας μοντέλο. Έτσι και αναλάβαμε το ρίσκο με την πρώτη μας ομάδα εταίρων και υπαλλήλων, στους οποίους παρείχαμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και πρακτική εμπειρία σχετικά με τη διαχείριση έργων.

Παρόλο που για εμάς ήταν μια ευκαιρία να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ισχυρών εργαζομένων και δικτύων, προσπαθώντας να εξηγήσουμε όλες τις διαφορές μεταξύ του υβριδικού μοντέλου της εταιρείας μας και των κοινών μοντέλων επιχειρήσεων, συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούν όλοι να προχωρήσουν σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον, αφήνοντας πίσω παλιές συνήθειες. Αφού προσπαθήσαμε να επιλύσουμε ζητήματα που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μας συνέβη ορισμένοι από τους εκπαιδευόμενους μας να επιλέξουν να μην συνεργαστούν τελικά μαζί μας. Αυτό μας άφησε με λιγότερο διαθέσιμο εργατικό δυναμικό και μας οδήγησε να χάσουμε μέρος της ομάδας. Ευχόμαστε σε όλους ότι πιο παραγωγικό για το μέλλον και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να εντοπίσουμε τους ανθρώπους που θα αναπληρώσουν τις κενές θέσεις.

Στο κλείσιμο αυτού του ενημερωτικού δελτίου θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για το μικρής κλίμακας έργο με τίτλο «Πολιτιστικό DNA» που θα πραγματοποιηθεί την 1η και 2α  Μαρτίου 2019 σε συνεργασία με την Pace Odyssey και αφορά σε μια μαθησιακή περιπλάνηση στις αρχαιότητες των Αθηνών για μαθητές δύο σχολείων από την Τουρκία και την Παλαιστίνη.

Μείνετε ενημερωμένοι με την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο μας, χρησιμοποιώντας τη σχετική φόρμα που θα βρείτε στην σελίδα επικοινωνίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *