Η ομάδα του Γαμπρού

Πρειρι «Κρίσταλ» Τάπερ

Ηλικία/Φύλο: 36, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Όακλαντ
Επάγγελμα: Κομμώτρια
Χαρακτηριστικά: Καταδεκτική, συμπονετική, χειριστική
Χόμπι: Σύγχρονη μαγγανεία , Κρυσταλλοθεραπεία, εφευρέτης smoothie

Η Πρέιρι μεγάλωσε σε μια κοινότητα με τους γονείς της να είναι πρωτοπόροι του κινήματος των χίπηδων και έτσι υιοθέτησε έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης. Έχοντας ξοδέψει χρόνο σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της αυτοπραγμάτωσής της, αυτή και ο Μανωλιός βρέθηκαν σε μια ρομαντική σχέση τόσο έντονη και ταραγμένη, που άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Όταν ο Μανωλιός ζήτησε τη βοήθειά της, η Πρέιρι ήξερε βαθιά μέσα της, ότι έπρεπε να αποδεχθεί το κάλεσμα της μοίρας, να κερδίσει το ενδιαφέρον του και να αναζωπυρώσει τη φλόγα μεταξύ τους προτού να είναι πολύ αργά.

Μπιόρκ Κουνταϊμπέργκενοφ

Ηλικία/Φύλο: 27, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Ουπσάλα
Επάγγελμα: Εκπαιδευτής γιόγκα & πιλάτες
Χαρακτηριστικά: Ειλικρινής, υπερ-εκφραστικός, γίνεται κουραστικός με τα προβλήματα του
Χόμπι: Ρέικι, μέλος της Κουζίνας των Εθελοντών, υπνοθεραπεία

Ο Μπιόρκ έζησε μια ήσυχη ζωή, δουλεύοντας ως υπάλληλος με μεγάλη αφοσίωση και έναν συστηματικό τρόπο σκέψης. Μέχρι που ο καρκίνος έδειξε το άσχημο πρόσωπο του. Δεδομένου ότι η δυτική ιατρική αποδείχθηκε θλιβερά ανεπαρκής, ο Μπιόρκ αποφάσισε να καταφύγει στις θεραπείες της μακρινής Ανατολής. Έχοντας κατά νου τον εκτιμώμενο χρόνο ζωής που του έδωσαν οι γιατροί αφιερώθηκε στη γιόγκα, στον βελονισμό, στον διαλογισμό και σε μία υγιεινή διατροφή για να ανακαλύψει ότι η ασθένειά του βρισκόταν σε ύφεση. Έχοντας πλήρη πεποίθηση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας που δέχθηκε, εγκατέλειψε τη δουλειά του και υιοθέτησε έναν νέο, πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής σύμφωνα με τις διδασκαλίες Κρισναματσάρια. Με τον Μανωλιό γνωρίστηκαν όταν και οι δύο βρέθηκαν στο Νεπάλ όπου, ο νεαρός Έλληνας τον μύησε στην αρχαία ελληνική μέθοδο της υπνοθεραπείας, μέσω της οποίας κατάφερε ακόμα περισσότερα για την υγεία του. Δεν θα έχανε ποτέ την ευκαιρία να βοηθήσει τον Μανωλιό.

Ντικ Τρέισι

Ηλικία/Φύλο: 23, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Γιοχάνεσμπουργκ
Επάγγελμα: Επιχειρηματίας προϊόντων από φαιοφύκη
Χαρακτηριστικά: Χαρισματικός, ευγενικός, ανειλικρινής
Χόμπι: Τοξοβολία, κατάδυση με φιάλες, επενδυτής κρυπτονομισμάτων

Ο αφορισμός της μάνας του ότι θα «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες μια ζωή», στοίχειωνε τον Ντικ, ο οποίος πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της, θα κατάφερνε να δημιουργήσει την πιο πετυχημένη εταιρεία προϊόντων με βάση επεξεργασμένα φαιοφύκη. Καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής και φάρμακα ανέδειξαν την εταιρεία “Silkelp” σε έναν μονόκερο οικονομικής επιτυχίας. Ο Ντικ συνεχίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρείας του με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, στο τομέα της ψυχαγωγίας, καθώς και σε εναλλακτικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Η συνεργασία του με τον Μανωλιό, και οι προσωπικές σχέσεις που διατηρούν, αποτελούν προϊόν της κοινής πίστης που τους διέπει ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο βήμα-βήμα και να τον οδηγήσουν σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Μάρτα Ροντρίγκιεζ

Ηλικία/Φύλο: 26, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Λισσαβόνα
Επάγγελμα: Ζωγράφος-γλύπτρια & καλλιτέχνης σύγχρονης τέχνης
Χαρακτηριστικά: Διαισθητική, μινιμαλιστική, ευαίσθητη
Χόμπι: Ποδηλασία, ταξίδια γευσιγνωσίας, γλυπτική δένδρων Μπονσάι

Μεγαλωμένη σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, δεν ήταν δύσκολο για την Μάρτα να διαλέξει ένα μέλλον με κινητήριο δύναμη τα ταλέντα της. Κατά διαστήματα, όπως πολλοί άλλωστε καλλιτέχνες, επέλεγε να ταξιδεύει και να απομονώνεται στη φύση και να δημιουργεί έργα με έμπνευση το φυσικό τοπίο. Το ταξίδι της στην Γαύδο το καλοκαίρι του 2005, την έκανε να ερωτευτεί το νησί και να μείνει στην περιοχή για 2 χρόνια, οπότε και βρέθηκε μέσω κοινών φίλων να διαμένει στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της οικογένειας του Μανωλιού. Είχε ακούσει πολλά για τον μικρό επαναστάτη, αλλά ποιος να το πίστευε ότι θα έρχονταν πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του σε μία από τις εξορμήσεις της στην άλλη πλευρά του νησιού. Ο Μανωλιός είχε μόλις επιστρέψει στο νησί με την αρραβωνιαστικιά του και της ζήτησε να κρατήσει μυστική αυτήν την επιστροφή από τους γονείς του. Αυτή η συμμαχία τους ένωσε με ένα μοναδικό τρόπο για αυτό εξάλλου και η Αλεξάνδρα της είχε ζητήσει να είναι μία από τους κουμπάρους του ζευγαριού. Ωστόσο η Μάρτα, η οποία δεν πίστευε και τόσο πολύ σε κοινωνικά κατεστημένα είχε αρνηθεί ευγενικά. Φαίνεται όμως πως δεν θα κατάφερνε να αποφύγει την έλευσή της στην Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Μανωλιού για βοήθεια.

Ιωάννης Ιωάννου

Ηλικία/Φύλο: 35, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Αμμόχωστος
Επάγγελμα: Βοτανολόγος
Χαρακτηριστικά: Φιλοπερίεργος, ανεξάρτητος, παραληρηματικός
Χόμπι: Συνωμοσιολόγος Α.Τ.Ι.Α., εναλλακτική καλλιέργεια, αστρολογία

Κύπριος φοιτητής σχεδόν στην ίδια ηλικία με τον Μανωλιό, βρέθηκε να σπουδάζει στην Γεωπονική σχολή του τεχνολογικού ιδρύματος της Κρήτης, την ίδια περίοδο που ο Μανωλιός σπούδαζε στο Βερολίνο. Αυτό που τους έδεσε ήταν η κοινή πεποίθησή τους πως οι οικογένειές τους, τους “έπνιγαν”. Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Ιωάννης θα έπαιρνε μέρος σε ένα αμφιλεγόμενο πείραμα βοτανολογίας το οποίο και θα τον οδηγούσε να ερευνά μανιωδώς κάθε πιθανότητα η διασπορά της ζωής στη γη να έχει γίνει από εξωγήινους και αστρικούς ταξιδευτές. Στην διδακτορική του διατριβή σχετικά με την εξωγήινη βοτανολογία υποστηρίζει ότι η χλωρίδα της γης οφείλετε σε σπόρια από το διάστημα, αλλά η πύρινη ρητορική του σχετικά με το θέμα και ο χαρακτήρας του, του κόστισαν μια ακαδημαϊκή καριέρα και χρηματοδοτήσεις για το έργο του. Έτσι, αναγκάστηκε για να συνεχίσει την έρευνα να στραφεί σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και ήταν τότε που ο Μανωλιός ανέλαβε να τον στηρίξει οικονομικά. Νοιώθοντας υποχρεωμένος απέναντι στον ευεργέτη του, απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Μανωλιού με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να βρει λύση στο μυστήριο και να του ξεπληρώσει την χάρη.

Ιωσήφ «Σήφης» Πυροβολάκης

Ηλικία/Φύλο: 22, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Λος Άντζελες
Επάγγελμα: Καλλιεργητής κάνναβης
Χαρακτηριστικά: Πιστός, ομαδικός παίκτης, αντι-ιεραρχικός
Χόμπι: Παραδοσιακοί χοροί, λύρα, περιπατητής

Οι παππούδες του Σήφη αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το νησί της Κρήτης μετά το τέλος του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από τις ιστορίες τους έμαθε τα πάντα για την Ελλάδα και ένοιωθε πάντα μία κλωστή να τον ενώνει με την μεγαλόνησο. Εξάλλου, δεν ήταν λίγα και τα καλοκαίρια που επέστρεφε στο νησί για να συναντήσει τον αγαπημένο του θείο, τον Μανωλιό. Αλλά και ο Μανωλιός δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του και την αδυναμία του στον νεαρό ανιψιό του. Εντυπωσιασμένος από την επαγγελματική πορεία του θείου του, ο Σήφης ξεκίνησε τις δικές του καλλιέργειες κάνναβης στις ΗΠΑ. Όταν έλαβε το γράμμα δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και ξεκίνησε ευθύς να προσφέρει την βοήθεια του.

Μαντζίτ Τσόντρι

Ηλικία/Φύλο: 28, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Καλκούτα
Επάγγελμα: Βιοτεχνολόγος
Χαρακτηριστικά: Πνευματώδης, αισιόδοξος, πάντα στην κορυφή
Χόμπι: Ανώτερα μαθηματικά, σκάκι, προγραμματισμός

Η νεαρή ζωή του σε μία από τις πλέον πυκνοκατοικημένες και φτωχές πόλεις στον κόσμο, υπήρξε καταλυτική για τον Μαντζίτ. Ο ίδιος κατέχει το ρεκόρ για τον πλέον νεαρό ερευνητή παγκοσμίως με πλήθος τίτλων στην τεχνητή νοημοσύνη και την βιοτεχνολογία. Με τον Μανωλιό γνωρίστηκαν σε ένα συνέδριο TedX στη Βομβάη και αμέσως ήρθανε κοντά, έχοντας ως κοινό ενδιαφέρον την βιογενετική μηχανική. Με έμφυτο ταλέντο στις επιστήμες, ο Μαντζιτ υπήρξε δυνατός εκφραστής του ορθολογισμού. Ωστόσο, η ζωή του άλλαξε όταν ήρθε σε επαφή με το μετανθρωπιστικό κίνημα, που υποστηρίζει μια επαναστατική αλλαγή προς μία ανώτερη γενετικά ανθρώπινη φυλή, μέσω τεχνολογικών αναβαθμίσεων. Η πρόσκληση που έλαβε ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξανά επισκεφτεί την Ελλάδα και τον παλιό του φίλο. Βέβαια, στο πίσω μέρος του μυαλού του γυρόφερνε μία σκέψη: “τι ήταν τόσο σημαντικό που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει την εξαφάνιση ενός καθηγητή αρχαιολογίας, τι είχε ανακαλύψει;”.

Μαίρη «Ιππολύτη» Μπρόουν

Ηλικία/Φύλο: 31, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Μασαχουσέτη
Επάγγελμα: Ακτιβίστρια & δημιουργός MKO FETA
Χαρακτηριστικά: Ευθύς, με αυτοπεποίθηση, ανεξέλεγκτη
Χόμπι: Με δικό της κανάλι στο YouTube, βουδισμός, Καποέιρα

Η Μαίρη είχε από παιδί δείξει πως ήταν ένα επαναστατικό πνεύμα. Όταν σε ηλικία δεκαοχτώ ετών έχασε τη βιολογική της μητέρα και ο πατέρας της παντρεύτηκε πάλι, εκείνη αποφάσισε να “δραπετεύσει” στην αχανή κεντρική Αμερική. Έγινε περιβαλλοντική ακτιβίστρια ξοδεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της προσπαθώντας να πείσει τον κόσμο να αλλάξει στάση ζωής και να προστατεύσει τους φυσικούς πόρους. Από το 2000 κι έπειτα διατηρεί ένα από τα πλέον γνωστά κανάλια του YouTube, όπου με το ψευδώνυμο της αμαζόνας Ιππολύτης, αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, των ζώων και ενάντια στην αδικία, ενώ το 2007 ίδρυσε τη δική της μη κυβερνητική οργάνωση «Αγωνιστές για την Ηθική Θεραπεία Ζώων» (FETA), στην οποία ο Μανωλιός έγινε σχεδόν αμέσως μέλος. Οι δυο τους μοιράζονται κοινές απόψεις και δεν της προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός ότι ο Μανωλιός θέλησε να την συμπεριλάβει στην ομάδα της έρευνας. Η ίδια αποδέχτηκε την πρόσκληση με στόχο εκτός από το να βρει τη λύση στο μυστήριο, να δημιουργήσει σειρά βίντεο για το κανάλι της στο YouΤube για την καταστροφή του περιβάλλοντος στην Ελλάδα την εποχή των μνημονίων.