Η ομάδα του “Πολωνού”

Νατάσσα Κασόφσα

Ηλικία/Φύλο: 46, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Γκντανσκ
Επάγγελμα: Καθαρίστρια, η «μαμά» του λόχου, «Υπολοχαγός»
Χαρακτηριστικά: Οργανωτική, ασκητική, τιμωρητική
Χόμπι: Χορωδία, υψηλή γαστρονομία, ρίψη σφαίρας

Από νεαρής ηλικίας η Νατάσσα ονειρευόταν μία καριέρα ως τραγουδίστρια και η φωνή της ήταν το εισιτήριο για να την εξασφαλίσει. Οι γονείς της δυστυχώςб σε συνεργασία με τους προπονητές της στην ρίψη σφαίρας, την ντόπαραν συστηματικά και μυστικά με στεροειδή αναβολικά. Έτσι, στα χρόνια της εφηβείας της, τα χημικά την επηρέασαν με αποτέλεσμα να αλλάξει η εξωτερική της εμφάνιση αλλά και η φωνή της με αποτέλεσμα να της στερήσουν μια ευκαιρία για καλλιτεχνική καριέρα. Απογοητευμένη όπως ένοιωθε, αποσύρθηκε από το κυνήγι των ονείρων της, το οποίο και αντάλλαξε με μία θέση ως μόνιμο πολιτικό προσωπικό του Πολωνικού στρατού. Η απόρριψη που βίωνε εξαιτίας της παραμορφωμένης εξωτερικής της εμφάνισης την κατέστησε εύκολο στόχο στα μάτια του Γαβριήλ, ο οποίος και την προσέγγισε ώστε να την εντάξει στην παραστρατιωτική του οργάνωση. Εκείνη αποδέχθηκε την πρόσκληση και ανέλαβε τον καινούργιο της ρόλο. Εμμονική με την τάξη και τιμωρητική απέναντι σε όσους τολμούσαν να της εναντιωθούν, αναρριχήθηκε γρήγορα στη διοικητική αλυσίδα. Η νέα της ταυτότητα αποτελεί το επτασφράγιστο μυστικό της.

Μίλος Λάσκα

Ηλικία/Φύλο: 33, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Μπρατισλάβα
Επάγγελμα: Ειδικός φαρμακολογίας, νοσηλευτής εντατικής θεραπείας, «Ανθυπολοχαγός»
Χαρακτηριστικά: Ευσυνείδητος, καλοθελητής, μάρτυρας
Χόμπι: Λαχεία, επιτραπέζιο ποδόσφαιρο, αναδάσωση

Από τότε που μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του, ο Μίλος ένοιωθε μια συνεχή ανάγκη να βοηθάει, να θεραπεύει, να προστατεύει. Όταν η εφηβεία του στιγματίστηκε από τον αργό και οδυνηρό θάνατο του καλύτερου φίλου του από μια αυτοάνοση ασθένεια, ο Μίλος αποφάσισε ότι ποτέ δεν θα χάσει κανέναν ξανά. Έκανε αίτηση για σπουδές φαρμακολογίας και ξόδεψε μια δεκαετία στο ιατρικό σύστημα της Σλοβακίας, χάνοντας σταδιακά την πίστη του στο ίδιο το σύστημα το οποίο υπηρετούσε. Η αναδάσωση, μια αγαπημένη εθελοντική δράση την οποία και εκτελούσε στον ελεύθερό του χρόνο, στάθηκε η αφορμή για τον Μίλος να επισκεφτεί την Πολωνία, όπου γνώρισε και ερωτεύτηκε την νυν αρραβωνιαστικιά του. Δεν άργησε να μετακομίσει στην Βαρσοβία και να υιοθετήσει τον τρόπο ζωής της αγαπημένης του, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής του στην παραστρατιωτική οργάνωση του Γαβριήλ στην οποία και η ίδια ήταν μέλος. Ο Μίλος ζήτησε να συμμετάσχει στην αποστολή επιχειρώντας να αποδείξει στην αρραβωνιαστικιά του την πίστη του στην οργάνωση.

Λούουλε Κιόμα

Ηλικία/Φύλο: 20, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Ταλίν
Επάγγελμα: Μπλόγκερ, “Επιλοχίας”
Χαρακτηριστικά: Εντυπωσιακή, διπλωματική, δίχως έλεος
Χόμπι: Διαχειρίστρια σελίδων στο Facebook, Λυρική μουσική, γυμναστική Ζούμπα

Παρά τη νεαρή ηλικία της, η Λούουλε έχει ξεκάθαρο σκοπό στη ζωή. Έχοντας παρερμηνεύσει την ιδέα της φήμης μετά θάνατον, επιθυμεί να αποκτήσει όσο το δυνατό περισσότερη φήμη πριν ο θάνατος της χτυπήσει την πόρτα. Για αυτό και ως ένα γνήσιο παιδί της ‘γυάλινης γενεάς’ ξεκίνησε από μικρή ηλικία να προωθεί τον εαυτό της στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Γαβριήλ την προσέγγισε για να εκμεταλλευτεί τα γυναικεία θέλγητρα της, υποσχόμενος ότι η συμμετοχή της στην αποστολή του οργανισμού θα της παρείχε τη φήμη που ονειρευόταν από καιρό. Τώρα, απλά εργάζεται ως το “πρόσωπο” της οργάνωσης στο διαδίκτυο και δεν χάνει ευκαιρία να προωθήσει τον εαυτό της μέσω των ρεπορτάζ της. Το ταξίδι στο Πήλιο αποτελεί ευκαιρία για την ίδια για ακόμη μεγαλύτερη προβολή αλλά και ένα σκαλοπάτι προς την εκπλήρωση του στόχου της που δεν είναι άλλος από το να αποτελέσει τη διάδοχο του Γαβριήλ στην ηγεσία της οργάνωσης.

Ακίρα Σιρογιάμα

Ηλικία/Φύλο: 21, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Ακιχαμπάρα
Επάγγελμα: Τρομπετίστας, συνθέτης ύμνων, “Στρατιώτης”
Χαρακτηριστικά: Ρομαντικός, φιλόδοξος, αποξενωμένος
Χόμπι: Νινζούτσου, φανατικός καφέ «υπηρετριών», παίκτης πόκερ online

Το ασφυκτικό περιβάλλον μιας παραδοσιακής ιαπωνικής οικογένειας συνέβαλε αποφασιστικά στην απόφαση του Ακίρα να αποδράσει στο κοσμοπολίτικο Βερολίνο μόλις ενηλικιώθηκε. Ακολουθώντας το όνειρό του στη μουσική και υποστηρίζοντας τον εαυτό του με παραστάσεις στο δρόμο, ο ίδιος θεωρεί πως εκπληρώνει το ρόλο του ως σύγχρονος ρόνιν. Ένας μαχητής δίχως κύριο, ένας πολεμιστής χωρίς αφέντη. Με έντονη κοινωνική δράση, απογοητευμένος από το σύστημα και ακολουθώντας τη ζωή ενός σύγχρονου νομάδα, ταξίδευε από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα έως ότου τα βήματά του τον οδήγησαν στο Ταλίν. Ήταν εκεί, στους δρόμους της πόλης, που τον γνώρισε η Λούουλε, η οποία εντυπωσιασμένη από τις μουσικές ικανότητές του, του ζήτησε να συνθέσει μουσική για τα βίντεο της. Οι δυο τους θα έρχονταν κοντά τις νύχτες του ατέλειωτου μοντάζ, ενώ για τον Ακίρα η ένταξή του στην παραστρατιωτική οργάνωση του Γαβριήλ είναι η ευκαιρία που αναζητούσε για να εκδικηθεί το κατεστημένο. Παρά τη συμμετοχή του στο παραστρατιωτικό κίνημα ο ίδιος διατηρεί μια ανεξαρτησία που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον του Γαβριήλ για αυτό και η συμμετοχή στην αποστολή του στην Ελλάδα δεν είναι προαιρετική. Εξάλλου, και ο ίδιος ξέρει ότι η αγαπημένη φράση του Γαβριήλ είναι “κράτα τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου κοντύτερα”.

Άνταμ Μάλιεβ

Ηλικία/Φύλο: 27, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Βρότσλαβ
Επάγγελμα: Αναλυτής δεδομένων, σπεσιαλίστας της πληροφορικής, «Λοχίας»
Χαρακτηριστικά: Αναλυτικός, επίμονος, εύπιστος
Χόμπι: Πρόεδρος λέσχης φίλων Star Trek, συλλέκτης φιγούρων, παγοδρομία

Τίποτα στη ζωή του Αδάμ μέχρι στιγμής δεν υπήρξε εξαιρετικό. Κάποιος θα τον περιέγραφε ως άτομο με ελάχιστες εμπειρίες. Έγινε μέλος της οργάνωσης όταν αποφάσισε πως ήταν πια καιρός να εξερευνήσει πιο βαθιά τη σκοτεινή του πλευρά. Εξάλλου, δεν ήταν λίγες και οι φορές που αυτή η σκοτεινή πλευρά τον οδήγησε να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του στην πληροφορική για να εξασφαλίσει παράνομο κέρδος μέσα από εκβιασμούς, πώληση δεδομένων και κλοπή στοιχείων κατόχων πιστωτικών καρτών. Ως επικεφαλής αναλυτής ξοδεύει το χρόνο του διασταυρώνοντας δεδομένα και πληροφορίες. Εντούτοις, το προσωπικό του συμφέρον είναι πάνω από όλα και είναι το μόνο το οποίο ο ίδιος προστατεύει πάση θυσία. Κανείς στην οργάνωση δεν τον εμπιστεύεται για αυτό και προκάλεσε σοκ στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας η συμμετοχή του ως απευθείας επιλογή του ίδιου του Γαβριήλ. Μετά το αρχικό σοκ όμως το ερώτημα παραμένει αναπάντητο… Γιατί επιλέχθηκε;

Κριστόφ Κοβάλσκι

Ηλικία/Φύλο: 19, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Πόζναν
Επάγγελμα: Καταστηματάρχης airsoft, κατά φαντασία κομάντο «Δεκανέας»
Χαρακτηριστικά: Πιστός, αξιόπιστος, με τάσεις πανικού
Χόμπι: Airsoft, paintball, παιχνίδια online

Ως γιος ενός από τους ιδρυτές της οργάνωσης, ο Κριστόφ κουβαλάει την βαριά κληρονομιά του επώνυμου Κοβάλσκι. Φέρει επίσης μια λιγότερο γνωστή αλλά πιο πρακτική κληρονομιά: μια μικρή περιουσία που του εμπιστεύτηκαν οι γονείς του, μέρος της οποίας χρησιμοποίησε για να ανοίξει ένα κατάστημα που πουλάει αντίγραφα πυροβόλα όπλα για airsoft, ως κάλυμμα για τη δράση του εντός της οργάνωσης. Έχοντας υπ’ ευθύνη του τα οικονομικά της οργάνωσης, έχει καταφέρει παρά το νεαρό της ηλικίας του να κυκλοφορεί ανενόχλητος σε κλειστούς κύκλους μεγιστάνων του πλούτου. Με μόνη διαφορά πως εκτός από γόνος της οικογένειας Κοβάλσκι είναι πια και ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές μαύρου χρήματος στον κόσμο του εγκλήματος της Πολωνίας. Τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από ένα παιδί που ξέρει περισσότερα για τα bitcoins και για το blockchain από ότι κορυφαίοι τραπεζίτες και καθηγητές οικονομικών σε πανεπιστήμια. Κάθε δραστηριότητα πεδίου χρειάζεται χρηματοδότηση μη ανιχνεύσιμη για αυτό και ο Κριστόφ είναι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στην ομάδα.

Άνια Κρουκ

Ηλικία/Φύλο: 26, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Μπιάλιστοκ
Επάγγελμα: Εκπαιδευτής γυμναστικής, «Λοχαγός»
Χαρακτηριστικά: Αποφασιστική, άοκνη, ωμή
Χόμπι: Κρόσφιτ, αξεσουάρ αισθητικής γκοθ, ανατολίτικοι χοροί

Σε σύγκριση με τους περισσότερους, η Άνια βλέπει την οργάνωση ως μέσο για την επίτευξη των στόχων της, που δεν είναι διαφορετικοί από αυτούς των φασιστικών κινημάτων που αναβιώνουν κατά μήκος της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Ωμή, χωρίς συναισθήματα και αποφασιστική όσο λίγοι άνθρωποι δεν κάνει βήμα πίσω όταν καλείται να εκπαιδεύσει τα νέα μέλη της οργάνωσης. Για την ίδια η λευκή φυλή ήταν και παραμένει ανώτερη όλων των υπολοίπων, ωστόσο δεν διστάζει να συνθηκολογήσει με τον Γαβριήλ ώστε να δεχτεί στους κόλπους της οργάνωσης και μέλη άλλων φυλών. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι πληρώνεται αδρά για τις υπηρεσίες της και για την εχεμύθειά της.

Βίκτορ Σομπιέσκι

Ηλικία/Φύλο: 37, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Μπιάλογκραντ
Επάγγελμα: Κυνηγός, επιβιώσας, «επικεφαλής Λοχαγός»
Χαρακτηριστικά: Δυναμικός, με τιμή, δεν έχει λογική
Χόμπι: Κωπηλασία, βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου, ομαδάρχης προσκόπων

Η πρώτη επαφή του Βίκτορ με τη φύση στη τρυφερή ηλικία των οχτώ ετών ως πρόσκοπος ήταν καθοριστική. Ωστόσο, έβαλε και τις βάσεις πάνω στις οποίες ο Βίκτορ με τα χρόνια θα παγίωνε μία σπαρτιατική στάση ζωής. Πιστεύει πως η ύστατη τιμή είναι να πεθάνει κανείς προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην πατρίδα. Με ικανότητες που πολλοί θα ζήλευαν, πρώην ολυμπιονίκης, ο Βίκτορ δικαιολογεί το προσωνύμιο που του έχουν δώσει οι ομοσταβλοί του στην οργάνωση, “ο Φονιάς”. Οι γνώσεις του στην χρήση όπλων, τη μάχη σώμα με σώμα και στις τακτικές “αντάρτικου” πόλεων, του έχουν δώσει από καιρό την θέση του εκπαιδευτή της αφρόκρεμας των δολοφόνων της οργάνωσης. Για αυτόν είναι ξεκάθαρο ότι όποτε ο Γαβριήλ ζητά μια αποστολή επιπέδου 6, αυτός καλείται να ηγηθεί της ομάδας και να “τελειώσει” την δουλειά.