Η Ομάδα του Πανεπιστημίου

Έρικ Σουλτς

Ηλικία/Φύλο: 23, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Κολωνία
Επάγγελμα: Πτυχιούχος Ιστορίας
Χαρακτηριστικά: Αναζητητής της γνώσης, εγκρατής, σταθερός
Χόμπι: Γλωσσολογία – μετάφραση αρχαίων κειμένων, ντοκιμαντέρ, τρέξιμο μαραθώνιου

Όντας ακόμα παιδί, ο Έρικ μεγάλωνε μόνος του, με δύο εργασιακό-μανιακούς γονείς, που ποτέ δεν είχαν χρόνο για να τον φροντίσουν. Μετά την ολοκλήρωση των σχολικών του χρόνων, και με την λήψη του επαγγελματικού του πτυχίου, ο ίδιος είχε πια ξεκάθαρο όραμα των στόχων του. Ήθελε να συνεργαστεί με το είδωλό του, τον σπουδαίο αρχαιολόγο Κυψέλη, ο οποίος είχε φέρει τόσα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα στο φως. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Έρικ λάμβανε την πλήρη προσοχή του καθηγητή και αισθάνθηκε ότι τελικά βρήκε την οικογένεια που λαχταρούσε, όταν και επιλέχθηκε να γίνει μέλος της ομάδας του. Στενός συνεργάτης του Κυψέλη, αντιλήφθηκε γρήγορα ότι κάτι πάει στραβά για αυτό και δήλωσε άμεσα διαθεσιμότητα ώστε να γίνει μέλος της ερευνητικής ομάδας, με την ελπίδα ότι θα εντοπίσει γρήγορα τον «πατέρα» του.

Ρίτα Σκοντάρι

Ηλικία/Φύλο: 25, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Βαλέτα
Επάγγελμα: Υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνιολογίας
Χαρακτηριστικά: Κοινωνική, ομιλητική, αλαζονική
Χόμπι: Εθελοντισμός, φωτογραφία, οργάνωση παιδικών πάρτι

Η Ρίτα πάντα ένοιωθε γοητεία για τις αρχαϊκές κοινωνίες, ιδιαίτερα για τις πρωτοπόρες μεταξύ αυτών. Κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών σπουδών της, αποφάσισε να υποβάλει μεταδιδακτορική διατριβή που περιγράφει τις μυθολογικές κοινωνίες ως ιδανική αντανάκλαση της κοινωνικής αριστείας, η οποία όπως πιστεύει, χρειάζεται να αναβιώσει στον σύγχρονο κόσμο. Ο Κυψέλης ήταν εκείνος που ανέλαβε το ρόλο της εποπτείας της έρευνάς της και έτσι γνωρίζει ήδη για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπου ο καθηγητής την είχε καλέσει σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα. Ήταν εκείνη την περίοδο που άρχισε να έχει πλατωνικά αισθήματα για τον καθηγητή παρά τη διαφορά ηλικίας. Η εξαφάνιση του, την αναστάτωσε τόσο πολύ που δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά πριν δηλώσει συμμετοχή στην ομάδα έρευνας.

Λούντβιχ Μούλερ

Ηλικία/Φύλο: 25, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Ζυρίχη
Επάγγελμα: Πτυχιούχος Φιλοσοφίας
Χαρακτηριστικά: Αρεστός, αυθεντικός, νάρκισσος
Χόμπι: Σκι, τένις, πάρτι

Λίγοι άνθρωποι είναι εξίσου αυθεντικοί με τον Λούντβιχ. Δεν διστάζει να ανοιχτεί στους ανθρώπους και συχνά παραδέχεται ότι είναι απλά ένας πλούσιος playboy, ένας φιλόσοφος της ευχαρίστησης, ένας σύγχρονος μποέμ. Αυτό εξηγεί εν μέρει και γιατί η αμφιλεγόμενη ζωή του είναι τόσο εύκολα αποδεκτή από όλους γύρω του. Προγραμματίζοντας την καθιερωμένη μηνιαία απόδραση του, αποφάσισε να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της οποίας απολάμβανε τακτικά ξέφρενες διασκεδάσεις. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, ακόμα και του ιδίου, παραμένει άγνωστο πως ξύπνησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου του Βόλου χωρίς αποσκευές, χωρίς να θυμάται πως έφτασε εκεί και με μοναδικό στοιχείο ένα σημείωμα στην τσέπη του. Το διπλωμένο χαρτί έγραφε μόνο έναν αριθμό τηλεφώνου, τον προσωπικό αριθμό του Κλεοπάτρα Κυψέλη. Η συμμετοχή του στην ομάδα ίσως να αποτελεί και τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψει τι συνέβη και στον ίδιο.

Μάιτα Ρούμπιο

Ηλικία/Φύλο: 27, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Μπαρτσελόνα
Επάγγελμα: Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιστορίας της Τέχνης
Χαρακτηριστικά: Ενδοσκοπική, αινιγματική, μελοδραματική
Χόμπι: Τουρισμός μουσείων, φλαμένκο, διοργανώσεις συναντήσεων τέχνης

Η Μάιτα είναι ένα απλό κορίτσι, με στόχους και σχέδια για το μέλλον. Αφορμή για την γνωριμία της με τον καθηγητή, αποτέλεσε η συμμετοχή της σε πρόγραμμα Erasmus για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Εκεί συναντήθηκε με τον καθηγητή τον οποίο και αναγνώρισε ως μέντορα εξαιτίας των γνώσεών του και της διάθεσής του να τις μοιράζεται με νεαρούς φοιτητές. Όταν ανακοινώθηκε η είδηση της εξαφάνισης, πήγε κατευθείαν στην διοίκηση, προσφέροντας εαυτόν για να βοηθήσει στις έρευνες. Κανείς δεν κατανοεί ενδιαφέρον της για την αποστολή, όπως και για το μεγάλο μυστικό που κατέχει, ένα μυστικό που σχετίζεται με την ανταλλαγή επιστολών με τον ίδιο τον καθηγητή.

Αρετή Στασινού Σταυριανίδη

Ηλικία/Φύλο: 23, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Βόλος
Επάγγελμα: Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής (Παιδί θαύμα)
Χαρακτηριστικά: Καινοτόμος, συνεργατική, αμφισβητίας
Χόμπι: Μαγείρεμα, επιτραπέζια παιχνίδια, ιστιοπλοΐα

Η νεώτερη κόρη του καθηγητή Σταυριανίδη, την έρευνα του οποίου ο Κλεοπάτρας αποφάσισε να συνεχίσει όταν συναντήθηκαν το 2011. Όπως και ο πατέρας της, η Αρετή επέλεξε να ακολουθήσει μια ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και το ατελείωτο ταλέντο της ξεδιπλώθηκε στο χώρο της Αρχιτεκτονικής. Με αίσθημα αγωνίας για το τι συνέβη στον Κλεοπάτρα, έρχεται σε επαφή με το πανεπιστήμιο για να τους προσφέρει τη βοήθεια της, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα στο Βόλο είχε συναντηθεί με τον πατέρα της. Μετά τον θάνατό του από καρκίνο, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί με την ομάδα όλες τις γνώσεις που διαθέτει και να ενεργήσει ως ενδιάμεσος μεταξύ της ομάδας και των τοπικών αρχών.

Φριτς Άντερς

Ηλικία/Φύλο: 28, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Έσεν
Επάγγελμα: Πτυχιούχος Αρχαιολογίας
Χαρακτηριστικά: Αξιόπιστος, σκεπτικιστής, νευρικός
Χόμπι: Συγγραφή λογοτεχνίας, χορός σουίνγκ, ζαχαροπλαστική

Γεννημένος σε οικογένεια οικονομικών μεταναστών από τη Σενεγάλη, στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, οι γονείς του υιοθέτησαν πλήρως τον γερμανικό πολιτισμό μέχρι το σημείο που άλλαξαν και το οικογενειακό τους όνομα. Ο Φριτς ξεχώριζε από τα έξι αδέλφια του, με μια φωτεινή καριέρα στον ακαδημαϊκό χώρο και την ελπίδα να του απονεμηθεί μία μέρα ο τίτλος του καθηγητή. Ο πρόσφατος καυγάς του με τον Κυψέλη, μπροστά σε εκατοντάδες μάρτυρες, στην είσοδο του πανεπιστημίου, τον κατέστησε στα μάτια της γερμανικής αστυνομίας ως ύποπτο. Για αυτόν, η συμμετοχή του στην ομάδα δεν είναι εθελοντική παρά μια προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του.

Λουτσιάνα Περέιρα

Ηλικία/Φύλο: 26, Γυναίκα
Τόπος Καταγωγής: Κοατσακοάλκος
Επάγγελμα: Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Συντήρησης Αρχαιοτήτων, φοιτήτρια Αρχαιολογίας
Χαρακτηριστικά: Ζωντανή, αυθόρμητη, αναλαμβάνει ρίσκα
Χόμπι: Μακιγιάζ ομορφιάς, ακτιβισμός για τα ΛΟΑΤ άτομα, Τάι τσι

Μερικοί άνθρωποι δεν αποφασίζουν εύκολα να βάλουν στόχο στη ζωή τους, για αυτό και δοκιμάζουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους, μέχρι να βαρεθούνε. Η μόνη σταθερά στη ζωή της Λουτσιάνα είναι η αγάπη της για τις αντίκες, την οποία και κληρονόμησε από τον συλλέκτη αντικέρ πατριό της. Όπως αποδείχθηκε, η ίδια ήταν φυσικό ταλέντο στη συντήρηση και την αποκατάσταση αρχαιοτήτων, ένα ταλέντο που μετατράπηκε σε υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Εκεί ήρθε σε επαφή με τη φήμη και τη δουλειά του καθηγητή Κλεοπάτρα και στη συνέχεια ορκίστηκε να τον γνωρίσει μια μέρα προσωπικά. Προς απογοήτευσή της, ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του, αλλά ένα τέτοιο μικρό πρόβλημα δεν θα την εμπόδιζε. Χρησιμοποιώντας παρασκηνιακές διεργασίες έγινε μέλος της αποστολής, ώστε να ανακαλύψει τι συνέβη με τον καθηγητή και με τον «θησαυρό» του.

Μικ Μακκόρμακ (γνωστός και ως Φιν ο Κάλεν)

Ηλικία/Φύλο: 37, Άνδρας
Τόπος Καταγωγής: Δουβλίνο
Επάγγελμα: Ντετέκτιβ (κάλυψη: Βοηθός καθηγητή στην πειραματική Αρχαιολογία)
Χαρακτηριστικά: Ηρωικός, προστατευτικός, πεισματάρης
Χόμπι: Μεσαιωνική σπαθασκία, αναθεωρητική σκέψη, βελάκια

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν γεννηθεί σε λάθος αιώνα και ο Μικ είναι ένας από αυτούς. Σε νεαρή ηλικία εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις με τιμητικές διακρίσεις και επρόκειτο να ακολουθήσει σταδιοδρομία αστυνομικού μέχρι τη στιγμή που δέχθηκε πυροβολισμό από ένα κλέφτη με αποτέλεσμα να αποκτήσει αχρωματοψία και βλάβη στο οπτικό νεύρο. Ως εκ τούτου, επέλεξε να γίνει ιδιωτικός ερευνητής, με σειρά επιτυχιών σε ότι αφορά στις περιπτώσεις εξαφανίσεων. Προσλήφθηκε για να βοηθήσει τις έρευνες εκ μέρους του πανεπιστημίου και έτσι άρχισε να κατανοεί το σκοτεινό παρασκήνιο του λαθρεμπορίου αρχαίων. Ακόμα, δεν θεωρεί κανέναν αθώο και η συμμετοχή του στην ομάδα σχετίζεται με τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί, με τις οποίες η Άννα δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει.