Η ομάδα του “Πολωνού”

Γαβριήλ Μπιέλσκι

Οι άνθρωποι στη Πολωνία συνηθίζουν να είναι αισιόδοξοι, παρά τις αντιξοότητες που έχουν αντιμετωπίσει ως λαός και αυτό το χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας θα μπορούσε με μια λέξη να περιγράψει τον Γαβριήλ. Πέρασε μια δύσκολη παιδική ηλικία, ως ο μεσαίος γιος μιας σκληρά εργαζόμενης οικογένειας, και ακολούθησε μια – μικρής διάρκειας – καριέρα ως στρατιωτικός, η οποία διακόπηκε απότομα λόγω αρκετών περιπτώσεων κακής διαγωγής. Κατάφερε να ξεφύγει μιας ανέντιμης απόλυσης, υποβάλλοντας ο ίδιος την παραίτηση του. Παρόλα αυτά, η ζωή του στρατιώτη άλλαξε για πάντα την σκέψη του Γαβριήλ, δίνοντας του ένα λελογισμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο ο ίδιος για χρόνια θα ανέπτυσσε απόψεις περί ανωτερότητας του από τους δημόσιους στρατιωτικούς υπαλλήλους, συγκεντρώνοντας γύρω του ομοϊδεάτες του και αναλωνόμενος σε σχέδια εθνικής παλιγγενεσίας της χώρας του σε κάθε αφορμή διαλόγου που έβρισκε. Και όλα αυτά πάντα με χαμόγελο. Δεν θα ήταν παρά μερικά χρόνια μετά την παραίτηση του που ένας εκ των συνομιλητών του σε μια τέτοια συζήτηση του ζήτησε να ξανοιχτεί στον υπόκοσμο της Βαρσοβίας και να προσφέρει τις στρατιωτικές του γνώσεις. Σε αυτόν τον υπόγειο κόσμο ο Γαβριήλ έμελλε να βρει την στήριξη που χρειάζονταν για να παραμένει πάντα ένα βήμα μπροστά από τον νόμο και απέκτησε το ψευδώνυμο ο «Διοικητής». Οι «δουλειές» του τον οδηγούσαν παντού στην Ευρώπη και μερικές φορές ακόμα και εκτός αυτής. Συντροφιά με το ποτό και την τρυφερότητα των γυναικών που γνώριζε στα ταξίδια του, έμοιαζε να λυτρώνεται από τον «κακό» εαυτό του.

Αυτή τη λύτρωση θα του την χάριζε η Ίνγκριντ. Η κοκκινομάλλα Αυστριακή, έντεκα χρόνια μεγαλύτερη του και αρκετά ευκατάστατη, δεν χρειαζόταν κάτι από τον Γαβριήλ. Για αυτό και του κίνησε το ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να βάλει στόχο να κερδίσει την καρδιά της. Και την κέρδισε. Την κέρδισε ολότελα και δεν χρειάστηκε παρά ένα μήνας για να βρει τον εαυτό του σε έναν ευτυχή γάμο, με μία αγαπημένη σύντροφο και μία θετή κόρη, που σε λίγο καιρό θα τους άφηνε για να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Χρησιμοποιώντας τα χρήματα από τις «δουλειές» του αλλά και με μία γενναία χρηματοδότηση της γυναίκας του έστησε αλυσίδα franchise με καφέ στην Πολωνία. Επιχειρηματίας ευυπόληπτος πια, ο Γαβριήλ μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα σε Αυστρία και Πολωνία. Είχε κάθε λόγο να θέλει να επιστρέφει στην γενέτειρα του καθώς, οι δουλειές του, του προσέφεραν την ιδανική κάλυψη ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται εκτός από τα καφέ και τον προσωπικό του στρατό. Όλα αυτά τα χρόνια που προσέφερε τις υπηρεσίες του στον υπόκοσμο, είχε χτίσει την υποδομή για μια ολόκληρη παραστρατιωτική οργάνωση της οποίας ηγείτο. Μερικά από τα πιο έξυπνα μυαλά και τα πιο γερά μπράτσα, σε συνδυασμό με το εθνικιστικό πρόσχημα, ήταν που πρώτα που συμμετείχαν. Ομοεθνείς του αλλά με μυαλό. Αυτό, θα μπορούσε να πει κανείς ήταν και το διαφορετικό της επίλεκτης ομάδας των ακολούθων του. Δεν τους ήθελε αμόρφωτους και αδύναμους, ήθελε στις τάξεις της οργάνωσης να ενσωματώσει άτομα όχι απλά με θέληση αλλά και με γνώση. Φυσικά και πάντα υπάρχει χώρος για εξέλιξη, για αυτό και ο Γαβριήλ προσηλύτιζε όποιο ξένο «ταλέντο» ήταν διαθέσιμο να βοηθήσει στον σκοπό του. Οι δομές της οργάνωσης βρίσκονταν σε μία ορεινή περιοχή σχεδόν 100χλμ. από την πρωτεύουσα.

Όταν άκουσε την γυναίκα του στο τηλέφωνο να συζητάει με τον διευθυντή της εφημερίδας ‘The Ancient Times’, ο Γαβριήλ κατάλαβε ότι η εμπλοκή του ίδιου του Μιχαήλ Σταρ στην υπόθεση εξαφάνισης του πρώην συζύγου της Ίνγκριντ ήταν από μόνη της ενδιαφέρουσα. Εξάλλου, τα τελευταία 5 χρόνια που ο Κλεοπάτρας ξαναεμφανίστηκε στη ζωή της Ίνγκριντ, ο Γαβριήλ τον είχε θέσει υπό παρακολούθηση θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να αποτρέψει κάθε προσπάθεια επανασύνδεσης των δύο. Η ίδια, σε ανύποπτο χρόνο και ζαλισμένη από το κρασί που ο ίδιος της σέρβιρε, του εκμυστηρεύτηκε τα όσα ο Σταρ της είχε πει, για τον πρώην σύζυγό της, για μία δήθεν σπουδαία ανακάλυψη του αρχαιολόγου που μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Για την εξαφάνιση ο Γαβριήλ γνώριζε ήδη, έτσι και αλλιώς. Αυτό όμως που δεν γνώριζε ήταν το περιεχόμενο των ερευνών του αρχαιολόγου. Δεν άργησε να επικοινωνήσει με τον άνθρωπό του στην Ελλάδα ζητώντας του εξηγήσεις για το περιεχόμενο της συνομιλίας, ρωτώντας να μάθει γιατί οι αναφορές δεν περιείχαν τίποτα σχετικό, απαιτώντας εξηγήσεις για το πως μπορεί ο καθηγητής να εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Έδωσε τελεσίγραφο στον πράκτορά του πως έχει 24 ώρες για να ανακαλύψει οτιδήποτε σχετικό. Ωστόσο, και τα ίχνη του απεσταλμένου του χάθηκαν λίγο μετά την άφιξη στο βουνό του Πηλίου και ενώ στο τελευταίο του μήνυμα ανέφερε χαρακτηριστικά: «…δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου, κύριε Διοικητά πρέπει να έρθετε ο ίδιος στην Ελλάδα άμεσα… αυτός ο τύπος τα κατάφερε… αλήθεια τα κατάφερε…». Ο Γαβριήλ όσες προσπάθειες και να έκανε για να επικοινωνήσει δεν κατάφερε να τον βρει πουθενά, οπότε και θεώρησε ότι ο πράκτορας του είχε τεθεί εκτός μάχης. Από ποιον όμως και πώς; Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και σήκωσε το τηλέφωνο. Μιλούσε με τον άνθρωπο που εμπιστεύονταν όσο τίποτα άλλο, το δεξί του χέρι θα λέγαμε στην καθομιλουμένη. Μέχρι ο ίδιος να έβρισκε την αφορμή για μία επίσκεψη στην Ελλάδα, η ομάδα των διεθνών επίλεκτων του θα είχε ήδη βρεθεί εκεί και ίσως να είχε να του προσφέρει και κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά τον καθηγητή αλλά και τον χαμένο πράκτορα του. Και πάντα με χαμόγελο…

Η πρόσκληση

Τηλεγράφημα

Τύπος διαβάθμισης: Απόρρητο
Τύπος αποστολής: Έρευνα και ανάκτηση
Κατάταξη των μελών της ομάδας: Επίπεδο 6

Στις 19.00 ώρα Ελλάδας, την 28η Δεκεμβρίου 2019, ολοκληρώσαμε την έκθεσή μας για το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει και το γραφείο μας παρακολουθεί στενά τα τελευταία 5 χρόνια. Ο καθηγητής Κυψέλης βρισκόταν υπό την εποπτεία του πράκτορα 50, έως και την εξαφάνισή του λίγες ημέρες πριν. Ωστόσο, πριν από ένα εικοσιτετράωρο χάσαμε εντελώς και τα ίχνη του πράκτορα 50. Η τελευταία γνωστή τοποθεσία τόσο του στόχου όσο και του πράκτορά μας ήταν στο Γεωγραφικό πλάτος: 39.4003687, Γεωγραφικό μήκος: 23.1341413,13.75, στην περιοχή του Κισσού στο βουνό Πήλιο. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες ο καθηγητής Κυψέλης φαίνεται πως ανακάλυψε ένα μυθικό θησαυρό της Αρχαίας Ελλάδας. Ακαδημαϊκοί και επιχειρηματικοί κύκλοι αλλά και το στενό περιβάλλον του καθηγητή περιγράφουν την ανακάλυψη ως ένα γεγονός που θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Αξιολογώντας τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, εικάζουμε ότι ο καθηγητής θα μπορούσε να έχει ανακαλύψει ένα όπλο. Η κορυφαία προτεραιότητά σας είναι να αναζητήσετε και να ανακτήσετε το όπλο και παράλληλα να εντοπίσετε τον καθηγητή και να τον απάγετε αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν καθώς και να μάθετε τι συνέβη με τον πράκτορά μας. Από όσα ήδη γνωρίζουμε, τρεις ομάδες βρίσκονται στο δρόμο για το Πήλιο, επομένως ο τριτογενής σας στόχος είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση των δυνάμεων του εχθρού, που πιθανόν να ενδιαφέρονται για μερικούς ή και όλους τους παραπάνω στόχους. Η αποστολή είναι υψίστης σημασίας. Καλείστε να εισέλθετε στη χώρα μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες. Στο Βόλο, την πλησιέστερη πόλη της περιοχής, θα λάβετε νέα στοιχεία από το τοπικό μας κλιμάκιο, αφού όλα τα μέλη φτάσουν στην πόλη. Έχουμε κανονίσει να επισκεφθείτε την περιοχή ως τουρίστες και ένας τοπικός ταξιδιωτικός πράκτορας θα σας παράσχει τα απαραίτητα έγγραφα για την κάλυψη σας.

Εις διαταγή
Ειδικός Διοικητής Αποστολών
Αντισυνταγματάρχης Γαβριήλ Μπιέλσκι